Esport i política

Belmonte constata que les retallades influiran en els resultats esportius

Natació. La doble medallista de plata en els Jocs Olímpics de Londres va manifestar que “no es podrà fer gran cosa sense recursos”

La badalonina Mireia Belmonte va parlar ahir fora de l'aigua per respondre a la decisió del CSD de retallar dràsticament les subvencions a les federacions. La doble medallista de plata a Londres va assegurar que la nova política econòmica repercutirà directament i negativament en el resultat dels esportistes. “Tots sabem que hi ha crisi, ho patim en la nostra pròpia pell, però et demanen els mateixos resultats i en aquest cas amb menys recursos. No es pot fer gran cosa quan no hi ha recursos”, va declarar l'actual nedadora del Club Natació Sabadell, ahir, durant la presentació del triatló Challenge Barcelona-Maresme.

La natació espanyola va obtenir dues medalles en els Jocs –les de Belmonte–. La catalana, però, no augura un futur gaire optimista: “Si no tenim on recolzar-nos no podrem rendir al nostre màxim nivell.” La nedadora es va penjar dues medalles gràcies a la seva dedicació tossuda durant els entrenaments i té clar quin camí ha de seguir per continuar guanyant, però si es redueix el suport ho veu complicat. “Sóc la primera que es queixa perquè necessito moltes més possibilitats per fer les coses.”

Belmonte també va aprofitar per queixar-se de l'ostracisme al qual són condemnats molts dels esportistes que triomfen en els Jocs durant quatre anys. “És cert que has de fer alguna cosa molt important per ser reconeguda en aquest país. Jo he estat molt reconeguda durant aquest mes i mig després de la medalla, però crec que tard o d'hora s'oblidaran de mi. No pot ser tan brutal, la diferència entre guanyar o no guanyar; hauria de ser més continu”, va manifestar la nedadora badalonina.

LES REACCIONS DE BELMONTE

Tots sabem que hi ha crisi, ho patim en la nostra pròpia pell, però et demanen els mateixos resultats i en aquest cas amb menys recursos
Has de fer alguna cosa molt important per ser reconeguda en aquest país. Jo he estat reconeguda, però tard o d'hora s'oblidaran de mi
Si no tenim on recolzar-nos no podrem rendir al nostre màxim nivell. No es pot fer gran cosa quan no hi ha recursos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)