Esport i política

El cap de setmana dels estels

Convocatòria. L'Assemblea Nacional Catalana demana que avui i demà els aficionats exhibeixin estelades a tots els terrenys de joc

Tots els camps són un clam per la independència. Aquest és el lema de la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana per aconseguir que aquest cap de setmana els recintes esportius de Catalunya facin sentir la reivindicació de l'estat propi.

Coincidint amb el Barça-Madrid de diumenge i complementàriament a l'espectacular mosaic d'una senyera que farà la volta completa a la grada del Camp Nou, l'ANC demana a tots els aficionats que acudeixin a un camp, estadi o pavelló que ho facin amb una estelada i que la facin onejar durant el partit del seu equip.

L'altra part de la reivindicació ja s'ha convertit en un clàssic al Camp Nou: el crit “in-inde-independència” a partir del minut 17 i el segon 14, en al·lusió al l'any 1714, que també es vol que es repeteixi a tots els estadis.

El Camp Nou, l'aparador

No hi ha dubte de la funció d'aparador mundial de la reivindicació de Catalunya que tindrà el Barça-Madrid de demà. I més, si la quantitat d'estelades és visible. Pels que no la portin de casa, Reagrupament té previst repartir-ne 20.000 a la porta del Camp Nou. L'exhibició d'estelades, a més, servirà per demostrar al govern del PP que no s'ha de preocupar, que els símbols independentistes no generen cap conflicte.

Un àmbit simbòlic

De la força simbòlica de l'esport ningú no en dubta. Per això, l'ANC també té la seva sectorial d'esports, que coordina Josep Maria Santasusana i que, coincidint amb l'Onze de Setembre, va elaborar i difondre un document que recollia 35 avantatges que tindrà l'esport català en el moment que s'assoleixi la independència.

Estelades al vent i crits a favor de la independència a partir del minut 17:14, a tot arreu

Portem l'estelada i cridem “independència” a la plana 17

El 9 Esportiu de Catalunya, des del convenciment que la ferma determinació de la ciutadania de Catalunya d'avançar cap a la plena sobirania no té aturador i que totes les manifestacions de catalanitat seran actius que sumaran en el camí cap al ple reconeixement de la sobirania, s'adhereix a la campanya de l'Assemblea Nacional Catalana i també penja l'estelada a totes les planes de les edicions d'avui i demà. I com que un diari ocupa un espai físic i no temporal, la reivindicació d'independència del minut 17:14 de cada partit la trobareu en la plana 17, ratlla 14 de les dues edicions. Serà la nostra manera de fer costat a l'ANC i també a tots els ciutadans que faran onejar l'estelada aquest cap de setmana en els partits dels equips dels quals són seguidors.

El 9, l'únic diari esportiu en català i l'únic dirigit només a l'espai comunicatiu català, vol ser també un referent en l'avanç nacional de Catalunya des del vessant esportiu. Convençuts per la força d'esdeveniments viscuts que el ple reconeixement difícilment arribarà sense un estat propi, des d'El 9 fem costat a les iniciatives que ajudin a avançar cap a la normalització esportiva del país, a l'ingrés de les federacions catalanes a les respectives federacions internacionals i a la participació de la selecció de Catalunya en els campionats d'Europa i del món en pla d'igualtat amb la resta de federacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)