Esport i política

Les retallades vénen de Madrid

Política esportiva. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, revela que el govern espanyol encara deu al català 5,4 milions pel CAR i que no hi ha més diners per a les federacions

El portaveu de la Generalitat i conseller de la Presidència, Francesc Homs, va acusar ahir el govern espanyol de deslleialtat constitucional en matèria d'esports, tot just una setmana després que les federacions catalanes posessin el crit al cel per la seva precària situació econòmica i per les retallades que s'aplicaran a les subvencions aquest 2013 (un 60%).

Homs va revelar que el govern espanyol deu al català 5,4 milions que corresponen al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Per aquest 2013, la xifra a pagar hauria de ser de 2,5 milions, però Homs tem que els diners tampoc no arribin, tot i que al centre s'hi entrenen bona part de les grans figures olímpiques de l'esport espanyol. “Fa anys que no ens envien els diners i hem de cobrir el pressupost en la mesura de les nostres possibilitats.” La Unió de Federacions Catalanes (UFEC) manté que el centre s'hauria de privatitzar i que els diners haurien d'anar a l'esport de base.

Homs també va recordar que durant el 2011 i el 2012 l'àrea d'esports va suportar menys retallades que moltes altres. “Això va ser possible pel romanent de tresoreria, que es va acabar el 2012”, hi va afegir Homs.

El conseller de la Presidència va respondre d'aquesta manera a una pregunta parlamentària d'ERC, que es va queixar que els tres CAR que hi ha a l'Estat espanyol, dos a Sierra Nevada i un altre a Madrid, sí que són subvencionats al 100%.

El representant d'ERC, Albert Donés, va demanar que s'ajudi més les federacions catalanes pel “servei social que representen”, i especialment les que poden competir internacionalment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)