Esport i política

El CSD critica amb duresa la sentència de l'operació Port

Dopatge. Confirma que el govern espanyol també recorrerà contra la sentència perquè “desprotegeix els esportistes que competeixen nets”

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, va explicar ahir en declaracions a l'agència EFE que la polèmica sentència de l'operació Port “deixa desprotegits els esportistes que competeixen nets contra els que fan trampes”.

“Una sentència com aquesta col·loca en una difícil situació els esportistes que competeixen nets, tots els que desitgen que l'esport sigui un lloc on els valors socials bàsics es converteixin en un referent per a tota la societat”, va afegir Cardenal, un dels responsables polítics que vetlla pels interessos de la candidatura olímpica de Madrid per als Jocs del 2020. “Els responsables polítics tenim l'obligació de protegir aquests esportistes, i el legislador haurà de buscar solucions que també ho facin. El dret penal és l'últim recurs, però potser haurem de repensar algunes qüestions en aquest àmbit”, va explicar Cardenal, un advocat de cert renom abans de fer el salt a la política. El responsable de l'esport espanyol va donar per fet que el govern recorrerà contra la sentència: “Pensem que és legal posar les bosses a disposició de les autoritats antidopatge i, en el futur, la llei que estem tramitant ho estableix amb claredat. En tot cas, sentències com aquestes conviden a valorar que el dopatge sigui un delicte per a tots els esportistes que facin trampes.”

La sentència, coneguda fa tres dies, va condemnar a un any de presó el metge Eufemiano Fuentes, que també va ser inhabilitat quatre anys com a metge esportiu. La jutgessa va absoldre els exdirectors esportius Vicent Belda i Manolo Saiz, i no va accedir a la petició que van fer les acusacions exercides per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), la Unió Ciclista Internacional i la federació espanyola de ciclisme que Fuentes lliurés les bosses de sang. L'AMA ja ha anunciat que presentarà un recurs.

Un altre homenatge a González i Yagüe

Cardenal assistirà avui a l'homenatge que es retrà als medallistes catalans de taekwondo en els Jocs Olímpics de Londres, Joel González i Brigitte Yagüe. Tots dos competiran en el prestigiós Open d'Espanya en el qual González farà el salt, finalment, al pes dels 63 quilos. És la primera prova abans del seu gran objectiu de l'any, el campionat del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)