Més esport

Dotze anys de portades

TRET D'IDENTITAT · La portada ha estat des del primer dia un dels elements genuïns de l'únic diari esportiu en català una tria de 60 · El 9 celebra el dotzè aniversari amb aquest recull d'algunes de les primeres planes de les 4.334 edicions

Avui fa exactament dotze anys que va sortir al carrer el primer número d'El 9, l'únic diari esportiu en català. Han estat 4.334 números, amb les seves portades corresponents, que en són força més perquè en diverses etapes s'han fet dues i tres edicions diferenciades per territoris. Sense anar més lluny, des del 12 d'agost passat, en fem cada dia una d'àmbit nacional i una altra per a les comarques gironines.

La portada ha estat, des del primer dia, un dels trets d'identitat del diari, un dels elements diferenciadors respecte de la premsa esportiva editada a Catalunya, a banda de l'idioma. Per celebrar aquest dotzè aniversari hem volgut portar als lectors una tria de 60 portades, agrupades any a any, que ens transporten a moments i situacions ben diferents de l'esport a casa nostra i arreu del món, passades pel sedàs de la mirada pròpia d'El 9. La selecció no respon a criteris estrictament informatius. El recull no és, ni vol ser, una mena de resum dels fets més importants dels últims dotze anys a través de les portades, sinó més aviat un aparador eclèctic de primeres planes de les quals, sovint, se'n poden fer diverses lectures i interpretacions lligades a la conjuntura en què han estat publicades.

A partir de dilluns vinent, aquest especial tindrà continuïtat en una secció setmanal en què reproduirem una o dues portades, acompanyades d'un text breu que les contextualitzarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)