Ciclisme

jjoo de rio

ciclisme

“Tenia cames per guanyar la medalla”

Ciclisme. Joaquim Rodríguez arriba avui a casa amb un diploma en els Jocs en el seu comiat i satisfet amb “tota l'experiència olímpica”

“Ja vaig dir que m'agradaria retirar-me aquí”, va dir Joaquim Rodríguez moments després de tancar la seva carrera professional amb un cinquè lloc en la prova de fons en carretera dels Jocs, en el seu debut, amb 37 anys, en una cita olímpica. El diploma va deixar Purito satisfet amb “tota l'experiència olímpica”, tot i la sensació que hauria pogut culminar la seva trajectòria al podi de Copacabana.

“Sabíem que seria difícil. Però no que fos una cursa tan complicada, amb pujades, baixades, llambordes, calor, humitat... I ha estat una llàstima perquè tenia cames per guanyar la medalla”, va dir el corredor vallesà, que el cap de setmana que ve rebrà un autèntic bany de masses a Andorra en la segona edició de la marxa cicloturista que organitza. “Quan dónes el màxim no es pot demanar res més. I crec que no només jo, sinó que tot l'equip ho ha fet. En la penúltima volta l'Alejandro [Valverde] m'ha dit que no anava bé i m'ha donat un cop de mà després de quedar-nos tallats per la caiguda de Porte”, hi afegia. “Al final hi havia gent molt ràpida, però després de sis hores veia possibilitats. Fins que han saltat van Avermaet i Fulgsang, que he dit adéu”, va dir del desenllaç, quan anava en el grup perseguidor de Majka.

Nibali, Porte i Henao, amb lesions

Vincenzo Nibali va haver de ser intervingut ahir a Itàlia de la seva doble fractura a la clavícula. L'italià va caure quan liderava la cursa amb Sergio Henao i Rafal Majka (bronze). La caiguda del vencedor del Giro aquest any i dominador de la cursa amb el moviment tàctic que va fer amb Fabio Aru va ser en el mateix lloc on en la volta anterior l'australià Richie Porte havia quedat fora de cursa, també amb una fractura de clavícula. En el cas d'Henao, el colombià ha de sotmetre's a més proves que confirmin si realment té fracturada la pelvis. El gal·lès Geraint Thomas també va caure al mateix revolt, però va poder acabar la cursa, onzè a 2:29 del belga Greg van Avermaet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)