Victòria treballada

Waterpolo. La selecció espanyola va derrotar els Estats Units en un partit amb alternatives i va aconseguir el seu primer triomf en el grup A

La primera victòria de la selecció espanyola va arribar en la segona jornada del grup A en derrotar per 9-10 els Estats Units. Espanya, amb nou jugadors catalans, va haver de treballar molt per superar els nord-americans en un partit que va iniciar bé però en el qual mai va poder tenir un avantatge còmode. Només quatre minuts abans del final els homes del tècnic català Gabi Hernández es van situar amb tres gols d'avantatge (7-10), però els nord-americans van aprofitar les seves oportunitats i es van acostar en el resultat. Aquest cop, el combinat estatal va saber jugar amb serenitat i no va deixar escapar l'avantatge com li va passar en el partit contra Itàlia de la primera jornada, que va acabar perdent. Els italians van guanyar per 11-8 França en un altre partit del grup i compten els seus enfrontaments per victòries, mentre que Croàcia i Montenegro han jugat aquesta matinada. La selecció espanyola jugarà demà el tercer partit contra els croats. Espanya va inaugurar el marcador en el primer quart i va arribar a la fi dels primers vuit minuts amb un resultat de 2-4, amb tres gols de Gonzalo Echenique. En el segon període, la selecció estatal va seguir al davant fins al 3-5, però va encaixar dos gols seguits en inferioritat numèrica, el segon, tres segons abans del descans, i es va arribar al final del primer temps amb un empat (5-5).
Moltes expulsions
En el segon temps es va iniciar el festival d'expulsions per part dels arbitres, amb l'adéu definitiu d'Echenique en els primers minuts, que va acabar amb quatre jugadors dels Estats Units i tres d'Espanya veient la targeta vermella. El tercer període va ser favorable al combinat estatal, que va aprofitar dues superioritats i es va avançar amb un 7-8. En l'inici del quart període, va semblar que Espanya podia sentenciar el partit, ja que es va distanciar fins el 7-10, però els nord-americans no es van rendir i es van saber apropar en el resultat. En un parell d'ocasions, Espanya hauria pogut sentenciar, però una rematada va anar al pal i va desaprofitar una acció amb un home més. Tot just entrar en el darrer minut, els Estats Units es van posar a només un gol (9-10) i va portar un xic d'intranquil·litat. Els jugadors del combinat estatal van saber controlar el partit, van provocar l'exclusió d'un rival i es van passar la pilota en els darrers segons fins que el partit va acabar.

ESTATS UNITS9
ESPANYA10

ESTATS UNITS: Moses, Cupido (1), Samuels, Azevedo (1), Bowen (3), Smith i Mann –equip inicial–; Dunstan, Hallock, Obert, Roelse, Bonanni (4) i Baron. ESPANYA: López-Pinedo, Roca, Molina (2), Minguell, Sziranyi, Español (2) i Echenique (3) –equip inicial–; Munarriz (2), Alarcón, Tahull, Fernández, Mallarach (1) i Aguilar. PARCIALS: 2-4, 3-1, 2-3 i 2-2. ÀRBITRES: A. Alexandrescu (Romania) i P. Molnar (Hongria). Van expulsar Mann, Cupido, Roelse i Samuels dels Estats Units i Echenique, Fernández i Roca d'Espanya.
Esperàvem aquest tipus de partit igualat. Igual que tots els partits del grup, seran batalles
Daniel López Pinedo
PORTER D'eSPANYA
Portem dos partits, dues guerres, i n'hem guanyat una, i volem guanyar la de Croàcia
PORTER D'ESPANYA

Les noies s'estrenen repetint la final de Londres contra els Estats Units

L'estrena de la participació olímpica de l'equip femení de waterpolo serà avui contra els Estats Units, en la repetició de la final que els dos equips van disputar en els Jocs de Londres 2012. La casualitat també ha fet que es disputi un 9 d'agost, que precisament va ser el mateix dia que es va disputar aquella final que va finalitzar amb victòria per les nord-americanes (8-5). Ara però només és el primer partit de la fase de grups, i tot i que és important encara quedarà molt de campionat per endavant. Les ganes d'iniciar bé la competició faran que les jugadores, entre elles deu catalanes –en la imatge les germanes Espar–, busquin la victòria. El grup B en que estan Espanya i els Estats Units el completen la Xina i Hongria. El seleccionador espanyol Miki Oca i les seves jugadores tenen clar que l'objectiu és aconseguir una medalla però també son conscients que tots els rivals són molt complicats. El seleccionador espanyol femení té clar que el seu equip ha d'aprofitar la mobilitat i la velocitat, i sobretot treure el màxim rendiment d'una de les seves millors armes, el treball en equip i la col·laboració entre les jugadores tant en defensa com en atac.