Tennis

jjoo de rio

Tennis

El ressuscitat Del Potro fa plorar el número 1, Djokovic

Tennis. L'argentí surt de l'armari després d'un període de lesions feixuc i elimina el gran favorit per 7-6 (4) i 7-6 (2) jugant a un gran nivell. Ja li va pispar el bronze a Londres 2012

El número 1 indiscutible del tennis mundial, Novak Djokovic, es va tornar a ennuegar en el seu tercer intent olímpic. Aquest cop, el seu botxí va ser el reviscolat Juan Martín del Potro, que va signar per 7-6 (4) i 7-6 (2) la matinada de diumenge a dilluns el seu triomf més important dels últims temps després d'un període feixuc d'ostracisme per culpa de les lesions. La cinquena derrota del curs va ser especialment sagnant per al serbi, que va acabar amb plors. L'or olímpic és l'únic gran títol que li falta a les vitrines després d'haver trencat enguany el malefici a Roland Garros. “La veritat és que Del Potro ha estat millor que jo. Ha sabut jugar millor els punts decisius. És una de les derrotes més dures de la meva carrera”, va admetre frustrat Nole, que arribava a Rio amb el títol de Toronto sota el braç –el seu 30è Masters 1.000– i s'erigia en el màxim favorit a l'or. “M'ha sorprès el meu nivell. No m'esperava derrotar Djokovic”, va reconèixer l'argentí, que ahir, efervescent, es va plantar a la tercera eliminatòria superant el portuguès João Sousa per 6-3, 1-6 i 6-3, i es postula com un dels aspirants al títol.

Del Potro havia estat en la seva etapa emergent un dels pocs tennistes capacitats per replicar el domini en els big four i va guanyar l'obert del Estats Units l'any 2009. El 2012 es va penjar el bronze a Londres precisament contra Djokovic, que havia estat tercer a Pequín 2008 i que haurà d'esperar una nova oportunitat. Però una fatídica lesió al canell esquerre l'havia allunyat del seu estatus natural. Per això, el triomf a Rio i la seva progressió és d'un valor incalculable en el seu intent de recuperar el terreny perdut. L'altra sorpresa la va signar el luxemburguès Gilles Muller, botxí del francès Jo-Wilfried Tsonga per 6-4 i 6-3.

Triomf de Nadal-López

El barceloní Marc López i el manacorí Rafa Nadal van obtenir la matinada de diumenge a dilluns un triomf plàcid (6-4 i 6-4) en el seu debut en el quadre de dobles contra els holandesos Jean-Julien Roger –un consumat especialista– i Robin Haase. Els seus rivals en la segona eliminatòria són els argentins Juan Martín del Potro i Máximo González.

Les Williams, al carrer

La gran sorpresa en dobles va ser el comiat prematur i inesperat de les germanes Williams, que estaven imbatudes en els dobles olímpics. Les nord-americanes van claudicar contra les txeques Barbora Strycova i Lucie Safarova per 6-3 i 6-4. Les Williams havien estat campiones els anys 2000, 2008 i 2012 en les seves tres anteriors participacions.

Garbiñe Muguruza accelera i ja és als vuitens

Garbiñe Muguruza va debutar la matinada de diumenge a dilluns amb un triomf expeditiu per 6-2 i 6-2 contra la romanesa de 24 anys Andrea Mitu a pesar d'un inici costerut, i ahir va derrotar la japonesa Nao Hibino. Avui jugarà els vuitens contra Mónica Puig (Puerto Rico). La catalana va perdre els primers 9 punts del partit contra Mitu en una arrencada pletòrica de la seva rival (140a), que es fregava els ulls. Mitu va accedir al quadre hores abans com a substituta de la sèrbia Jelena Jankovic, baixa per lesió. La romanesa va encadenar una sèrie magnífica de cops guanyadors, mentre que Muguruza semblava massa relaxada. Quan la catalana va prendre les mides, no hi va haver color. Sense gaire temps per descansar, ahir es va desfer de la japonesa Nao Hibino (75a de la WTA) per 6-1 i 6-1. La canària Carla Suárez, per la seva banda, va derrotar la croata Ana Konjuh per 7-6 (5) i 6-3 i va accedir als vuitens per primer cop en la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)