Tennis

ESPORTS

JOCS OLÍMPICS

Marc López i Rafael Nadal brillen com l'or

Tennis. El barceloní i el manacorí van derrotar en una espectacular final de dobles als romanesos Mergea i Tecau per 6-2, 3-6 i 6-4.

Marc López i Rafael Nadal van sortir decidits a buscar la medalla d'or en la final de dobles i després d'un partit espectacular i gairebé dues hores i mitja d'enfrontament contra els romanesos Florin Mergea i Horia Tecau la van aconseguir. El barceloní i el manacorí van guanyar el títol olímpic per 6-2, 3-6 i 6-4.

En el primer set López i Nadal van estar pletòrics i van trencar dues vegades el servei del seus rivals, en el cinquè i el setè joc. D'un 1-2 en contra el barceloní i el manacorí van passar al 6-2 després de guanyar cinc jocs de manera consecutiva. Van estar molt inspirats en la red, molt segurs en la sacada i no van concedir ni una possibilitats de trencament de servei als romanesos.

En el segon set les coses van canviar. Tecau i Mergea van començar a demostrar perquè són el desè i el catorzè jugadors del rànquing mundial de dobles. En el quart joc van trencar el servei de Marc López i van saber mantenir aquesta avantatge. Al llarg de tot el set els romanesos es van mostrar més coordinats, van estar millor en els punts decisius i van aconseguit guanyar un parell de punts espectaculars que els hi va donar molta moral. López i Nadal van disposar de la primera oportunitat de trencar el servei dels seus rivals en el novè joc quan es van situar amb un 0-40 però Mergea i Tecau van remuntar i van guanyar el joc i el set.

En el tercer i definitiu set Marc López i Rafael Nadal van haver de patir força i superar adversitats. En el quart joc van desaprofitar cinc boles per trencar el servei dels romaneses, i en el setè van veure com Mergea i Tecau van fer un breack sobre el servei de Marc López i es van situar amb un 3-4 en contra. En el següent joc però els hi van tornar el trencament de servei i Nadal va guanyar el seu per situar-se amb un 5-4 al seu favor. Els romanesos van notar aquest canvi de rumb del partit i López i Nadal van posar-se per davant en el desè joc. Van desaprofitar dues boles de partit però en la tercera el punt va pujar al seu marcador i van aconseguir la victòria i el títol olímpic.

Desena medalla per un català en tennis

La medalla d'or de Marc López va ser la desena per un tennista català en els Jocs Olímpics. La primera va arribar a Seül 1988 i va ser per Sergio Casal en la prova de dobles, on va ser segon. En els Jocs de Barcelona l'any 1992 es van aconseguir tres medalles. Arantxa Sánchez Vicario va guanyar la medalla de plata en la prova dels dobles femenins i el bronze l'individual, mentre que Jordi Arrese va ser segon en la prova individual. L'any 1996 a Atlanta es van guanyar tres medalles més, Arantxa Sánchez Vicario les va intercanviar sent segona en l'individual i tercera en els dobles, i Sergi Bruguera va ser segon en l'individual. En els Jocs de Sydney 2000 Àlex Corretja i Albert Costa van fer parella en els dobles i es van emportar la medalla de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)