Tennis

JJOO DE RIO

TENNIS

Brillen com l'or

El barceloní Marc López i el manacorí Rafael Nadal van derrotar en una espectacular i complicada final de dobles els romanesos Mergea i Tecau per 6-2, 3-6 i 6-4

Marc López i Rafael Nadal van sortir decidits a buscar la medalla d'or en la final de dobles i, després d'un partit espectacular de gairebé dues hores i mitja contra els romanesos Florin Mergea i Horia Tecau i molta fe en moments molt costeruts, la van aconseguir. El barceloní i el manacorí van guanyar el títol olímpic per 6-2, 3-6 i 6-4 després de superar una fase certament crítica en el tercer acte, en què van estar contra les cordes, i ho van celebrar exultants i amb gestos ostensibles d'alegria que constataven la gran dificultat de la conquesta. És la primera medalla per a López i la segona que obté Rafael Nadal –or individual a Pequín 2008–, que va jugar un partit memorable i va exercir de líder de la parella a pesar d'haver hagut afrontar minuts abans el duel de quarts de final del quadre individual davant del brasiler Thomaz Bellucci en tres sets.

En el primer set López i Nadal van estar pletòrics i van trencar dues vegades el servei del seus rivals, en el cinquè i el setè jocs. D'un 1-2 en contra, el barceloní i el manacorí van passar al 6-2, després de guanyar cinc jocs de manera consecutiva: una exhibició. Van estar molt inspirats a la xarxa, molt segurs en el servei, i no van concedir ni una possibilitat de trencament de servei als romanesos.

En el segon set, el decorat va variar. Tecau i Mergea van començar a demostrar per què són el desè i el catorzè jugadors del rànquing mundial de dobles. En el quart joc van trencar el servei de Marc López i van saber mantenir aquest avantatge. Els romanesos es van mostrar més coordinats, van estar millor en els punts decisius i van aconseguir guanyar un parell de punts espectaculars que els van donar molta moral. López i Nadal van disposar de la primera oportunitat de trencar el servei dels seus rivals en el novè joc quan es van situar amb un 0-40, però Mergea i Tecau van remuntar i van guanyar el joc i el set.

En el tercer i definitiu set Marc López i Rafael Nadal van haver de patir força i superar moltes adversitats. Malgrat tot, en el quart joc van desaprofitar cinc pilotes per trencar el servei dels romanesos. En el setè, Mergea i Tecau van donar un cop de puny damunt la taula amb un breack sobre el servei de Marc López –en blanc– i es van situar amb un 3-4 favorable. López va viure moments de crisi de joc, però Nadal va estirar el carro. La reacció va ser ràpida i fulgurant i va arribar en el següent joc, amb un contrabreak miraculós que va igualar novament el partit. Els errors de Mergea, cada cop més inconsistent i irregular, i la fiabilitat de Nadal, incommensurable, van situar el 5-4 per a la parella catalano-balear amb el manacorí al servei. Els romanesos –de fet, només Mergea, perquè Tecau va seguir jugant a un gran nivell– van notar aquest canvi de rumb del partit, i López i Nadal van posar-se per davant en el desè joc (15-40). Van desaprofitar dues pilotes de partit però en la tercera, i després d'un seguit de globus llançats per López, Mergea, absolutament pressionat, va encongir excessivament el braç i va enviar un metre fora una esmaixada relativament còmoda de manera infantil. El punt va consumar el break i López i Nadal van aconseguir la victòria i el títol. Abraçades, petons i un estat d'eufòria grandiloqüent justificable van precedir el lliurament de les medalles. El bronze el van aconseguir els nord-americans Jack Sock i Steve Johnson. Els ianquis van derrotar els canadencs Vasek Pospisil i Daniel Nestor per 6-2 i 6-4 en el partit que servia per decidir la tercera i la quarta posicions.

Tercer gran èxit de López

L'or completa la trilogia d'èxits del barceloní Marc López, especialista en dobles que atresora 12 títols ATP en el seu palmarès. El 2012 va guanyar la copa Masters amb Marcel Granollers. El juny passat, amb Feliciano López, que ahir va dir a Twitter que la medalla li feia una gran il·lusió, van conquerir Roland Garros tot just mesos després de debutar com a parella estable. Abans, havia perdut les finals de Roland Garros i l'obert dels EUA del 2014 amb Marcel Granollers.

Sóc l'home més feliç del món. He complert un somni únic. En Rafa Nadal és la millor parella que podia tenir
Marc López

REACCIÓ DRAMÀTICA

El ‘break' en el setè joc del tercer set va deixar Nadal i López contra les cordes

LÍDER IMPLICAT

Tot i el cansament acumulat, el manacorí va assumir el seu rol amb sacrifici

ELS PROTAGONISTES

Estic feliç d'haver jugat amb el meu millor amic. Hem mitigat la falta d'automatismes amb intensitat
Rafa Nadal

Desena medalla per a un català

La medalla d'or de Marc López va ser la desena per a un tennista català en els Jocs Olímpics. La primera va arribar a Seül 1988 i va ser per a Sergio Casal en la prova de dobles, en què va ser segon. En els Jocs de Barcelona l'any 1992 es van aconseguir tres medalles. Arantxa Sánchez Vicario va guanyar la medalla de plata en la prova dels dobles femenins i el bronze individual, mentre Jordi Arrese va ser segon en la prova individual en perdre la final contra el suís Marc Rosset. L'any 1996 a Atlanta es van guanyar tres medalles més: Arantxa Sánchez Vicario les va intercanviar –va ser segona en l'individual i tercera en els dobles– i Sergi Bruguera va ser segon en el quadre individual. En els Jocs de Sydney 2000 Àlex Corretja i Albert Costa van fer parella en els dobles i es van emportar la medalla de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)