Tennis

jjoo de rio

Tennis

Or amb ascendent català

Tennis. La sorprenent porto-riquenya d'avis catalans Mónica Puig va derrotar l'alemanya Angelique Kerber i és la primera esportista del seu país que guanya uns Jocs Olímpics

La porto-riquenya de 22 anys establerta a Miami Mónica Puig va fer història, la matinada de dissabte a diumenge, aconseguint el primer or olímpic per al seu país en qualsevol disciplina i sexe i la primera medalla femenina. Puig va tornar a jugar a un gran nivell amb la seva agressivitat característica malgrat la seva escassa envergadura i va derrotar l'alemanya Angelique Kerber, número 2 del món, per 6-4, 4-6 i 6-1. La teutona va ser, enguany, campiona en l'obert d'Austràlia i finalista a Wimbledon, un caixet que engrandeix, encara més, el triomf sorprenent de Puig, una lluitadora que ha perseguit un somni d'entrada inversemblant però que s'ha fet realitat. Puig havia guanyat un torneig menor –Estrasburg 2014– fins ara com a major èxit en la seva carrera.

La boricua, 35a del món, va trigar dues hores i nou minuts a consumar la gesta. La campiona olímpica havia superat abans en aquest torneig la jugadora formada a Barcelona Garbiñe Muguruza –campiona a Roland Garros–, la txeca Petra Kvitova –bicampiona a Wimbledon–, l'eslovena Polona Hercog i la russa Anastasia Pavlyuchenkova. Deu n'hi do. En la final, va saber rendibilitzar les seves oportunitats de trencament (5/7), mentre que Kerber no va ser ni de bon tros tan efectiva (3/12). A més, es va mostrar més agressiva, amb 421 cops guanyadors per només 22 de la teutona.

Puig, rebatejada com a Pica perquè un tècnic li va dir que hauria de picar molts cops per guanyar els punts, viu a Miami amb la seva família des que tenia un any però sempre remarca les seves arrels porto-riquenyes i reivindica la seva condició de boricua –nascuda a l'illa. Amb una actitud “collonuda”, pacient amb la premsa i amable, també ha revelat en els darrers dies que té ascendència catalana: “Els meus avis paterns són catalans. Quan vaig allà, em diuen Puig amb la pronunciació final de la ch, però a Puerto Rico em diuen Puig amb el so de la g final.”

OR DE MAKAROVA I VESNINA

Les russes Ekaterina Makarova i Elena Vesnina van guanyar l'or en dobles derrotant en la final les suïsses Timea Bacsinszky i Martina Hingis per un doble 6-4. El bronze se'l van endur els txecs Lucie Hradecka i Radek Stepanek contra els indis Sania Mirza i Rohan Bopanna per 6-1 i 7-5. En la final de dobles mixtos, els nord-americans Bethanie Mattek-Sands i Jack Sock van derrotar els seus compatriotes Venus Williams i Rajeev Ram per 6-7 (3), 6-1 i 10-7.

Nishikori, bronze, aguanta l'embranzida de Nadal

Kei Nishikori es va revenjar de la derrota que li va infligir Rafa Nadal en la darrera final del Barcelona Open Banc Sabadell i es va penjar el bronze olímpic –el seu major èxit– en un partit esquizofrènic en què el manacorí va aixecar un 5-2 en el segon acte i va forçar el tercer: 6-2, 6-7 (1) i 6-3. El cansament de Nadal no li va permetre carburar d'entrada al màxim nivell i Nishikori, seriós, ho va aprofitar sense titubejos: 6-2. Dos trencaments de servei el van catapultar en el primer set, en què no va concedir a Nadal cap pilota de trencament. Nishikori va salvar pilota de trencament en el segon joc i va signar el tercer trencament en el tercer joc del segon set, un cop que va fer mal al manacorí. L'asiàtic va furgar a la ferida en el setè joc (5-2), però no va tancar el partit amb el servei (5-3). Nadal va reviscolar (5-4) i al japonès li van entrar tots els mals. Fins al punt de cometre una doble falta decisiva (5-5) En el joc decisiu, Nadal va ser infinitament superior. En el tercer set, però, es va veure la millor versió de Nishikori, amb un joc fluid i agressiu i l'autoestima restablerta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)