Més esport

Triatló

Jocs de Rio 2016

Premi d'honor per a Routier

Triatló. La banyolina va sortir primera a la platja de Copacabana després de fer un primer gran tram de natació, però una punxada i una avaria en la bici la van condemnar

La banyolina Carolina Routier, formada com a nedadora al CN Banyoles, no va poder completar el triatló en la seva estrena olímpica per culpa d'una punxada i una avaria a la bicicleta en el tram de ciclisme. Routier, amb tot, va tenir l'honor i la força de completar els 1.500 m de natació a Copacabana en primera posició. La nord-americana Gwen Jorgensen, doble campiona mundial, va fer bons els pronòstics i es va endur l'or. La plata va ser per a la suïssa Nicola Spirig –campiona a Londres– i el bronze, per a la britànica Vicky Holland.

Routier, que va ser doblada en el tram de ciclisme –fet que eliminava automàticament les participants– va sortir de l'aigua i va fer els primers metres en solitari a la platja al davant de Katie Zafares, companya d'entrament, i de la sud-africana Mari Ribe. Jorgensen, que igual que la banyolina també havia fet competicions de natació, va sortir ben col·locada de la cursa de natació i es va situar en el grup capdavanter de ciclisme en el tram més dur. En la seva especialitat més dura, la de Wisconsin va resistir el nivell de les seves principals rivals i quan va arribar la cursa a peu ho tenia tot a favor.

Jorgensen, que va començar a fer triatló fa només sis anys, es va plantar al tram decisiu al costat de la suïssa Spirig, que després de fer una temporada discreta va demostrar que encara manté el seu talent intacte. La nord-americana, però, no volia jugar-se-la en un esprint final i en l'última volta va fer un canvi de ritme determinant. Jorgensen acumula dos títols mundials i 17 victòries en la copa del món. Per a Routier l'experiència és impagable, i amb 26 anys es pot plantejar un programa per arribar a Tòquio en millors condicions i amb més experiència amb la bicicleta.

Triatló femení
1a. G. Jorgensen (EUA)
1h56:16
2a. N. Spirig (Suïssa)
1h56:56
3a. V. Holland (GB)
1h57:05
4a. N. Stanford (GB)
1h57:04
5n. B. Riveros (Xile)
1h57:29
19
minuts
va trigar la banyolina a completar els 1.500 m del tram de natació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)