Més motor

XAVIER LLOVERAS

“Vull ser pilot professional i guanyar-me la vida corrent”

Amb 16 anys, aquest és el seu primer any en els monoplaces. Com està anant l'adaptació, venint dels karts?
Vaig començar amb bastants problemes amb el cotxe, però a Xest vam trobar la causa i vaig fer tres segons llocs en les tres curses. I al Circuit de Barcelona-Catalunya [diumenge passat] ha arribat per fi la primera victòria.
Quines són les diferències més grans que ha trobat respecte del kart?
Les sensacions són completament diferent. Des de la visió que tens, l'angle que dónes al volant per fer una corba, les marxes, els frens... Hi ha molta més velocitat i el pas pel revolt és més ràpid.
Vostè és gironí però corre amb llicència finlandesa. Com és, això?
A banda del campionat estatal, aquest any també he estat competint en el campionat de fórmula 4 del nord d'Europa, que de fet és on vaig debutar. Per poder-hi puntuar m'havia de treure la llicència d'un país d'allà, del nord. Podia escollir entre Rússia, Holanda, Suècia i Finlàndia, i vaig triar la finlandesa.
Fins on es planteja arribar?
Tothom diria que fins a la fórmula 1. Però com que això es gairebé impossible, perquè són només 22 pilots, jo tinc un altre objectiu, que és ser pilot professional i guanyar-me la vida en això, però no arribar a la F-1. A més, a la F-1 no hi ha igualtat entre els cotxes i has d'estar en un equip determinat si vols guanyar. En canvi, hi ha moltes disciplines en l'automobilisme, com ara el DTM i altres, que permeten guanyar diners i passar-t'ho bé i a les quals és més fàcil arribar-hi.
Quins suports té?
Aquest any no hem tingut gaire ajuda. Només de la Federació Catalana d'Automobilisme. De cara a l'any que ve estem mirant de tancar el pressupost per fer la F-3 o la F-Renault 2.0. La F-4 és un bon primer pas, però ja no hi aprendré gaire més i volem fer un pas endavant. També hem parlat amb el Circuit de Barcelona-Catalunya per entrar en el programa Joves Pilots, però encara no hi ha res.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)