Trial

trial

'indoor' de fires

L'amo de Fontajau

Toni Bou aconsegueix la vuitena victòria consecutiva en el clàssic de Fires amb una altra exhibició

El pilot gironí es va classificar per a la final i va ser tercer, rere Cabestany

El Trial Indoor Ciutat de Girona té un amo i el seu nom el sap tothom: Toni Bou. El vint vegades campió del món no va deixar lloc per a la sorpresa i va aconseguir la vuitena victòria consecutiva en una competició que ja és tot un clàssic de la programació de les Fires de Sant Narcís i en què hi va haver una bona entrada al pavelló de Fontajau. Bou va ser molt superior a la resta de rivals tant en la primera volta com en la final, en què va estar acompanyat pel pilot local Jeroni Fajardo i per Adam Raga.

Bou va quedar emparellat amb Fajardo en l'eliminatòria prèvia –els pilots sortien de dos en dos– i va oferir tot un recital. Va acabar totes les zones sense cap peu i va ser l'únic pilot capaç de superar sense fiasco un pas complicadíssim en la tercera zona (Ajuntament de Girona), fent fàcil allò que sembla difícil. Va ser en aquesta zona on va sumar el seu únic punt –per temps– en tota la volta. Cabestany va ser el segon classificat per a la final (un fiasco i un punt per temps) i Fajardo finalment també va entrar en la final en acabar les cinc zones amb un punt menys que Raga. La zona extra del salt d'altura hauria pogut forçar un desempat entre els dos pilots, però tots la van superar sense fer caure el llistó. Els altres dos pilots que no van accedir a la final van ser Jorge Casales i Jaime Busto.

Sense rival en la final

La final, en què els pilots van fer les cinc zones a la inversa, va començar amb un zero dels tres pilots en la primera zona. En la segona, però, Bou ja agafava avantatge fent un sol peu, mentre que els seus dos rivals acabaven amb fiasco. En la zona següent, Fajardo i Cabestany van tornar a encallar-se en el mateix pas que en la primera volta –el més difícil de tot el trial en els dos sentits– i van sumar un segon fiasco. Si algú era capaç de superar aquest pas –un gir a l'esquerra en baixada– era Toni Bou, però el campió del món va fallar com els seus dos rivals i va sumar el seu únic fiasco en tota la tarda. Bou, amb quatre punts menys que Fajardo i Cabestany, va sentenciar el trial en la quarta zona. Els seus dos rivals hi van fer fiasco i ell la va superar amb un zero. L'última zona ja només va servir per decidir el subcampió. Tant Fajardo com Cabestany –empatats a 15 punts– la van fer sense cap peu, però l'empordanès va sumar un punt per temps i va entregar el segon lloc al seu rival tarragoní.

El 29è Trial Indoor Ciutat de Girona va acabar amb els tres pilots finalistes reptant-se en la zona del salt d'altura –amb el llistó a gairebé quatre metres–, però ja fora de competició.

LA DADA

Bou no va fer cap peu en la primera volta i només va sumar un punt per temps
Trial Indoor Ciutat de Girona
1r Toni Bou (Montesa)
1+7
2n Albert Cabestany (Sherco)
6+15
3r Jeroni Fajardo (Vértigo)
10+16
4t Adam Raga (TRS)
11
5è Jorge Casales (Beta)
15
6è Jaime Busto (Montesa)
16
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)