Motociclisme

Podi de Rins en una cursa embogida de Márquez

Motociclisme. Sancions múltiples per al campió, que queda fora dels punts després d’haver remuntat des del 19è lloc al 5è

Àlex Rins (Suzuki) ha aconseguit el seu primer podi en MotoGP en acabar tercer en el GP de l’Argentina, rere Cal Crutchlow (Honda LCR) i Johann Zarco (Yamaha Tech 3), dues motos satèl·lit que han ecplisat les oficials per diferents problemes. Marc Márquez, després d’una cursa desbocada, ha creuat la meta cinquè però una sanció de 30 segons l’ha deixat fora dels punts. Maverick Viñales (Yamaha) ha acabat cinquè i Tito Rabat (Ducati Avintia), setè.

Ha estat una cursa farcida d’incidents. Des d’un inexplicable ajornament de la sortida (la cursa havia estat declarada en mullat i tots els pilots podien escollir la moto) a l’error de Marc Márquez, a qui se li ha calat la moto i, en haver reculat a la graella per posar-la en marxa, ha estat sancionat amb un pas lent pel carrer de boxes.

Ha manat Márquez d’inici fins que la sanció l’ha fet recular al 19è lloc. Al capdavant s’han quedat Miller, Rins, Zarco i Crutchlow, amb intercanvis constants en el primer lloc, que també ha ocupat el català. Mentrestant, Márquez ha avançat Aleix Espargaró en una maniobra de risc que li ha comportat haver de perdre la posició. El campió, en una cursa que ha recordat els episodis més desbocats del seu passat, ha anat remuntant posicions, avançant sense contemplacions, fins que ha atrapat Rossi. A quatre voltes del final ha provat un avançament impossible i Rossi ha anat a terra. Velles controvèrsies tornaran a fer-se presents de manera inevitable. Márquez s’ha situat sisè (i més tard cinquè, avançant Viñales), però la seva acció ha passat a mans de direcció de cursa.

A davant, aliens a tot i amb Miller despenjat per una relliscada en una zona mullada, Crutchlow, Zarco i Rins s’han jugat el podi, però s’han comportat..

En el campionat mana Crutchlow (38) a davant de Dovizioso (35), Zarco (28), Viñales (21) Márquez i Rins (tots dos amb 20)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)