Ral·lis

Neuville intenta ajornar el títol mundial de Tänak, que ja és tercer

Segona etapa del ral·li RACC Catalunya Costa Daurada.

El belga Thierry Neuville (Hyundai) lidera el ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada al final de la segona etapa, en un intent desesperat d’impedir que Ott Tänak (Toyota) guanyi el títol demà. Neuville ha acabat amb 21.5 segons d’avantatge respecte a Dani Sordo, que encapçala el grup de tres pilots que es disputaran el segon i el tercer lloc del podi. Ara Tänak és tercer, a 24.6 de Neuville, i Loeb és quart, a 25.2 del líder.

Per aconseguir el primer títol d’un pilot no francès en els últims 16 anys Tänak ha de sortir de Catalunya amb 30 punts més que Neuville. Ara el supera de 41, de manera que només n’hi podria cedir 11. Pensant que el belga de Hyundai podria sumar-ne 30 (25 de la victòria i els 5 que s’atorguen a qui guanya l’últim tram) Tänak n’hauria d’obtenir 19, que s’aconsegueixen sent segon i sumant el punt del cinquè lloc en el power stage o bé sent tercer i acabant segon en darrer tram.

Neuville ha dominat la secció del matí. S’ha anotat els dos primers trams i ha desbancat Loeb del lideratge. En el tercer, però, Ott Tänak ha obtingut el seu primer millor parcial del ral·li –en seguirien tres més– i ha refermat el quart lloc que havia heretat quan Kris Meeke s’ha animat més del compte veient-se en posició de podi i ha estavellat el Toyota en el segon tram.

A la tarda, Tänak ha continuat guanyant trams i ha obligat Dani Sordo a atacar per defensar el tercer lloc i a Loeb per protegir la segona posició. Al final Sordo ha pujat una posició i Loeb n’ha perdut dues, però la projecció per demà situa Tänak en segon lloc.

En la categoria RC2 mana Mads Ostberg (Citroën C3 R5), però Eric Camili (Citroën) i Jan Kopecky (Skoda) se li han tirat al damunt i amenacen el seu primer lloc. Entre tots tres hi ha només 9.8 segons de diferència. Nil Solans (VW), enfonsat en la general, ha estat un dels protagonistes de la jornada, sempre en la lluita per guanyar els trams amb Kalle Rovanperä (Skoda) i Jan Kopecky i, de fet, ha obtingut el segon millor temps absolut en el peculiar i estret últim tram espectacle, a Salou. Ara és 15è de la seva categoria i 23è absolut, tres posicions al darrere del seu germà Jan (Ford).

En la categoria RC4 Sergi Francolí (Peugeot 208 R2) ha estat el més ràpid del dia però els quatre minuts llargs cedits al suec Pontus Lönnstrom (Ford Fiesta R2) fan que el seu sostre sigui el segon lloc que ocupa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)