Dakar

El Dakar ja prepara la seva expansió per al 2021

Motor. David Castera, el director, admet que el recorregut passarà per un país fronterer amb l’Aràbia Saudita i que miraran de fer-lo més exigent, arran de les crítiques d’aquest any

El director del Ral·li Dakar, David Castera, va confirmar en una trobada amb els mitjans que la prova s’expandirà l’any vinent com a mínim a un nou país de l’Orient Mitjà que s’afegirà a l’Aràbia Saudita, que té assegurat el ral·li durant quatre anys més. Entre els possibles candidats hi ha els Emirats Àrabs, Qatar, Jordània, Oman i Bahrain, que és el principal patrocinador dels buguis de l’equip oficial Mini, equip que ha triomfat en la categoria de cotxes amb Carlos Sainz i Lucas Cruz.

Castera admet que el recorregut d’aquest any no ha estat rebut de bon grat per tots per la manca de dificultat, fet que ha provocat etapes amb velocitats molt altes. “Hem de treballar més el recorregut per tenir més equilibri”, assenyala el director, que esperava trobar grans dunes la segona setmana en el desert del sud del país però que, en canvi, s’han trobat llargues planures seques, una de les zones on va tenir l’accident mortal el portuguès Paulo Gonçalves. “Volia un Dakar que no fos complicat perquè en aquest primer any havíem de gestionar molts problemes, i un dels més importants és que tots els pilots, no només els favorits, arribessin cada dia a meta abans que es fes fosc.”

La feina ben feta

Carlos Sainz i Lucas Cruz, els vencedors de la prova, van aterrar ahir a Madrid, on van ser rebuts per un gran desplegament mediàtic. Sainz, de fet, és una de les icones de l’automobilisme i l’esport espanyol. El copilot de Ripollet, que enmig de l’enrenou va passar més desapercebut, va parlar d’algunes de les claus del tercer triomf en cotxes de la parella. “Som un equip, estem molt a gust l’un amb l’altre. En moments de tensió surten també algunes males paraules, com quan un davanter falla un gol molt clar, però no hi ha tensió, ni crits ni males cares. Tenir un bon ambient és fonamental perquè les coses surtin bé.”

Sainz (57 anys), per la seva banda, no va voler avançar si té pensat retirar-se. “Ara no hi penso, vull gaudir de la victòria i descansar. El que em fa especial il·lusió és haver guanyat el Dakar amb tres marques diferents: Volkswagen, Peugeot i Mini. Tant Lucas com jo ens esforcem molt a desenvolupar el cotxe, i això s’ha notat. No anem mai al Dakar a prendre el sol.”

PROTAGONISTES

El bon ambient que tenim és fonamental perquè les coses continuïn sortint bé
Lucas Cruz
COPILOT DE MINI

BAHRAIN

És el patrocinador de Mini i un dels favorits per rebre el ral·li en els propers anys
Hem guanyat amb tres marques diferent per l’esforç en la preparació dels cotxes
Carlos Sainz
PILOT DE MINI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)