Trial

Toni Bou assaboreix la revenja enfront d’Adam Raga

Motor. El pierenc guanya el Trial ‘indoor’ de Barcelona malgrat que arribava al Palau Sant Jordi adolorit de resultes d’una caiguda entrenant-se i bat el d’Ulldecona, que l’havia vençut l’any passat

Toni Bou (Montesa) ha guardat el millor de si mateix per als moments decisius i ha guanyat el Trial ‘indoor’ Solo Moto de Barcelona després de signar la millor targeta del trial en la final que l’enfrontava a Adam Raga (TRRS). Les circumstàncies han fet encara més dolça la victòria del pierenc. D’una banda, arribava al Palau Sant Jordi adolorit, de resultes d’una caiguda entrenant-se, la setmana passada; d’una altra, Raga l’havia batut l’any passat en la cursa de casa –la prova degana de l’equilibri dinàmic sota sostre, que ahir complia 43 edicions–, trencant la ratxa de deu triomfs seguits a Montjuïc del pluricampió del món. Bou ja suma tretze victòries a Barcelona, i lidera la general del mundial d’X-Trial amb el ple de punts, seguit per Raga, que suma quatre segons llocs en les quatre proves disputades.

Durant bona part de la vetllada, ha semblat que el d’Ulldecona tenia la paella pel mànec. Raga ha fet el millor recorregut en les dues primeres voltes (6 i 9 punts, respectivament), mentre que Bou feia tota la fila de patir més del compte per treure tot el suc del seu pilotatge (9 i 12), tot i que s’ha imposat folgadament en el seu grup per entrar en la final. Arribats aquí, els dos veterans cracs del trial mundial (33 anys, Bou; 37, Raga) han calcat els registres fins a la quarta de les sis zones, que Bou ha passat a zero i en què Raga ha fet fiasco tot just començar. El montsianenc ja no se n’ha refet, i l’apoteòsica actuació de l’anoienc en l’última zona –patrocinada per la seva marca, Montesa, i que s’enfilava per les tribunes– ha rubricat la revenja de Bou enfront del millor Raga.

En la final pel tercer lloc, Jorge Casales ha doblegat el francès Benoît Bincaz (Beta). Al manillar de la gironina Gas Gas, el pilot gallec ha estat l’únic capaç de superar la feixuga entrada de la zona Montesa en les dues primeres voltes (a la final s’ha usat una variant diferent), un obstacle que ni Bou ni Raga han sabut remuntar.

Per la seva banda, els gironins Jeroni Fajardo (Sherco) i Miquel Gelabert (Vertigo) han quedat eliminat en la segona i la primera volta, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)