Motociclisme

Pol Espargaró s’hi regira

Motor. El català, perseverant, torna a exhibir bones sensacions i signa el millor temps en Moto GP en els entrenaments lliures del GP d’Estíria

Pol Espargaró (KTM) va ser ahir el més ràpid en els entrenaments lliures del GP d’Estíria que es disputa al Red Bull Ring amb un temps d’1:23.638, al davant de les Ducati de Jack Miller i Andrea Dovizioso. Aliè a les últimes i controvertides caigudes tant a la República Txeca com el cap de setmana passat al mateix escenari, que el van privar de lluitar pel podi i de ser més amunt en la general –dinovè–, el vallesà, tossut, va tornar a tenir bones sensacions i avui lluitarà per la posició preferent constatant l’evolució de la KTM, a la qual tant ha contribuït.

El segon millor registre de la segona sessió el va signar el japonès Takaaki Nakagami (Honda), que en l’última volta es va quedar a tan sols dues dècimes del vallesà: 1:23.904. Darrere seu van quedar les Suzuki del mallorquí Joan Mir –1:23.907– i el català Àlex Rins –amb 1:24:009–. El líder del mundial, Fabio Quartararo (Yamaha), es va haver de conformar amb la catorzena plaça, mentre que Maverick Viñales (Yamaha) va ser cinquè en la segona sessió, amb 1:24.060, i vuitè en la combinada. Però l’australià Jack Miller (Ducati) i l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) havien fet la feina al matí. Miller va signar el segon millor temps del dia –1:23.859– amb Dovizioso, el vencedor en el darrer Gran Premi, a quatre mil·lèsimes, que va fer el tercer –1:23.863–. El portuguès Miguel Oliveira (KTM) va aconseguir el quart registre més destacat.

Arenas, segon

L’italià Celestino Vietti (KTM) va validar el seu registre matinal d’1:35.997 com el més ràpid, al davant del líder del mundial, el gironí Albert Arenas (KTM) –1:36.303–, i del japonès Tatsuki Suzuki (Honda), el millor en la segona sessió –1:36.398–. El jesusenc Jeremy Alcoba (Honda) es va enfilar fins a la sisena posició –tercer amb 1:36.482 i desè després–. En Moto 2, el britànic Sam Loves (Kalex) va brillar en la primera tanda amb 1:28.733. Èdgar Pons (Kalex) va fer un registre d’1:29.558 en la sessió matinal i Xavi Vierge (Kalex) –cinquè en la cursa diumenge passat–, amb 1:29.119, també va reeixir en la primera sessió, lluny dels primers llocs.

EL PROTAGONISTA

Intentarem que no se’ns escapi, que res no ens sorprengui. Podem fer una bona cursa però hem de millorar
Pol Espargaró

Zarco, des del carrer de boxs

La direcció de cursa va anunciar ahir, quan s’acabava la primera tanda d’entrenaments de Moto GP, la sanció imposada al francès Johann Zarco (Ducati) per l’accident que va protagonitzar al costat de l’italià Franco Morbidelli (Yamaha). L’incident l’obligarà a sortir des del carrer de boxs en la pròxima cursa que disputi. El pilot francès no va poder ser present en la primera jornada d’entrenaments del Gran Premi d’Estíria perquè no havien transcorregut les 48 hores pertinents des de la seva intervenció quirúrgica. Ahir a la tarda va passar un control mèdic i va rebre la condició d’apte per córrer la resta del cap de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)