Trial

Toni Bou segella a Itàlia el seu 28è títol mundial

Motor. El campió s’imposa en la penúltima prova i Raga, setè, es queda sense possibilitats de prendre-li el campionat del 2020

El pilot de Piera Toni Bou (33 anys, Montesa) va assegurar-se ahir el seu 14è títol mundial de trial, el 28è si comptem també la modalitat indoor. El català es va imposar en la primera cita del Gran Premi d’Itàlia, a Lazzate, i l’únic que li podia prendre el títol, Adam Raga (TRRS) només va poder ser setè. L’última prova del campionat, que es disputa avui al mateix indret, ja serà un tràmit per al multicampió, que engrandeix un palmarès que el converteix en un dels grans pilots del motociclisme mundial.

Bou va ser ahir clarament superior a tots els seus rivals. Amb només 39 punts de penalització va deixar molt enrere el gallec Jorge Casales (61) i el basc Jaime Busto (66). És la cinquena victòria d’aquesta temporada per a Bou, que va començar el mundial, ajornat per la pandèmia, amb problemes físics.

“Avui realment no m’esperava guanyar el campionat. Ha estat un trial molt atapeït, com totes les proves aquest any, de manera que és molt fàcil passar de primer a setè, així que no podíem fallar”, va explicar Bou en declaracions que va difondre el seu equip, Repsol Honda.

“Estic supercontent amb aquest títol, i més aquest any que ha estat tan estrany amb molts entrenaments i poques competicions. Hem aconseguit els dos títols i ara el que toca és gaudir-ne i celebrar-ho”, hi va afegir.

Xifres que maregen

Amb aquest títol Bou doble en campionats els segons pilots que n’han guanyat més a l’aire lliure, Dougie Lampkin i Jordi Tarrés (7). Des que es va disputar el primer mundial, el 1964 amb victòria de Don Smith, el motociclisme català ha guanyat 24 títols de la mà de Bou, Tarrés (7), Raga (2) i Marc Colomer (1). El segon país en el rànquing és la Gran Bretanya (17). En els trials indoor els pilots catalans han sumat 22 títols des del 1993: Bou (14), Raga (4), Colomer (3) i Cabestany (1).

LA XIFRA

46
Títols
són els que acumulen els pilots catalans a l’aire lliure i en ‘indoor’

REACCIONS

GP d’Itàlia. Dia 1.
1r. T. Bou (Montesa) 39 punts
2n. J. Casales (Gas Gas) 61
3r. J. Busto (Vertigo) 66
4t. T. Fujinami (Montesa) 70
5è. J. Fajardo (Sherco) 73
7è. A. Raga (TRRS) 75
8è. M. Gelabert (Gas Gas) 79
Mundial
1r. T. Bou (Montesa) 132
2n. A. Raga (TRRS) 111
3r. J. Busto (Vertigo) 96
4t. J. Casales (Gas Gas) 83
5è. T. Fujinami (Montesa) 70
6è. G. Marcelli (Montesa) 69
7è. J. Fajardo (Sherco) 65
8è. M. Gelabert (Gas Gas) 64
Ha estat un any estrany però hem assolit tots els objectius; ara toca celebrar-ho i descansar
Toni Bou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)