Fórmula 1

Hamilton reescriu la història

Motor. El britànic iguala a Nürburgring el rècord de victòries de Michael Schumacher (91) i fa un pas gairebé definitiu per atrapar l’alemany també en nombre de títols aquest 2020

Lewis Hamilton (Mercedes) forma part del panteó d’herois de la fórmula 1, però ben aviat reclamarà la posició preferent en la història de la modalitat. A Nürburgring, la terra del kàiser Schumacher, va igualar les 91 victòries del mític pilot alemany i va posar una altra pedra, gairebé definitiva, en l’edifici del que serà el seu setè títol mundial. Amb la seva superioritat, assenyala, a més, el màgic registre de les cent victòries. Tot plegat, gràcies també a la superioritat d’una escuderia alemanya que s’ha aliat amb l’heroi britànic per convertir el campionat del coronavirus en una exhibició desacomplexada de la seva preeminència.

El Gran Premi d’Eifel, malgrat tot, no va ser un monòleg de Hamilton. Valtteri Bottas, que sortia en la posició preferent, es va rebel·lar davant l’atac del britànic en el primer revolt i, quan es veia sobrepassat, va reaccionar i es va posar primer. Bottas, vencedor a Rússia, mai ha guanyat dos grans premis seguits, i la maledicció continua. En la volta 13 va cometre una errada i Hamilton, viu, el va avançar. Aquest no va ser l’únic problema del finlandès, que va entrar a canviar pneumàtics però que va acabar abandonant en la volta 19. Primer cop aquesta temporada que un Mercedes plega per una avaria.

Max Verstappen, que en els entrenaments havia mostrat un ritme similar als Mercedes, va deixar-se la pell per no perdre de vista Hamilton, però no hi va haver res a fer.

Per darrere, Ricciardo (Renault) va fonamentar el seu podi en un avançament a Leclerc, encara molt lent amb el seu Ferrari, en la volta 9, i va ser el primer a parar al box, decisió clau. Un virtual safety car va permetre que tots els pilots capdavanters entressin a boxs a posar pneumàtics mitjans. En la maniobra, Verstappen va retallar segons a Hamilton, però el britànic va continuar impassible en el primer lloc. Mentre que Leclerc, i ja no diguem Vettel, barallant-se amb l’Alfa Romeo i el Haas, patia de valent, el Racing Point de Sergio Pérez i els McLaren de Norris i Sainz guanyaven posicions aprofitant també l’abandonament d’un Albon (Red Bull) descentrat i d’Ocon (Renault). Hülkenberg, cridat a última hora per rellevar Stroll a Racing Point, va gaudir de valent i va acabar remuntant, per mèrits propis i errors dels rivals, fins a dotze posicions.

Esprint final

Un problema al motor de Norris, forçat a aparcar en una zona delicada, va fer aparèixer el cotxe de seguretat amb quinze voltes en l’horitzó. Un altre cop tothom cap a boxs, ja sense perill de pluja. Hamilton, ja amb tous un altre cop, semblava nerviós perquè el safety va trigar més del compte a deixar la pista lliure, però quan ho va fer va sortir esperitat cap a la meta. Verstappen prou feina va tenir per frenar Ricciardo rere seu. Pérez també va intentar acostar-se al podi, però l’australià no va deixar marge per a la sorpresa.

Hamilton té ara 69 punts de coixí respecte a Bottas, gairebé tres grans premis d’avantatge quan en queden només sis.

REACCIONS

És un honor inimaginable per a mi fa uns anys haver igualat un rècord com aquest
Lewis Hamilton
MERCEDES
1rLewis Hamilton (Mercedes)1h35:49.641
2nMax Verstappen (Red Bull)a 4.470
3rDaniel Ricciardo (Renault)a 14.613
4tSergio Pérez (Racing Point)a 16.070
Carlos Sainz (McLaren)a 21.905
Pierre Gasly (Alpha Tauri)a 22.766
Charles Leclerc (Ferrari)a 30.814
Nico Hülkenberg (Racing Point)a 32.596
Romain Grosjean (Haas)a 39.081
10èAntonio Giovinazzi (Alfa Romeo)a 40.035
11èSebastian Vettel (Ferrari)a 40.810
12èKimi Räikkönen (Alfa Romeo)a 41.476
13èKevin Magnussen (Haas)a 49.585
14èNicholas Latifi (Williams)a 54.449
15èDaniïl Kviat (Alpha Tauri)a 55.588
ret.George Russell (Williams)volta 12
ret. Valtteri Bottas (Mercedes)volta 18
ret.Esteban Ocon (Renault)volta 22
ret.Alex Albon (Red Bull)volta 23
ret. Lando Norris (McLaren)volta 42
LÍDERS SUCCESSIUS
Bottas, v. 1 a 13 Hamilton, v. 14 a 60’
MILLOR VOLTA
Verstappen (1:28.139 a 214,343 km/h)v. 60
CAMPIONAT DE PILOTS
1rLewis Hamilton (Mercedes)230
2nValtteri Bottas (Mercedes)161
3rMax Verstappen (Red Bull)147
4tDaniel Ricciardo (Renault)78
Sergio Pérez (Racing Point)68
Lando Norris (McLaren)65
Alex Albon (Red Bull)64
Charles Leclerc (Ferrari)63
Lance Stroll (Racing Point)53
10èPierre Gasly (Alpha Tauri)53
CAMPIONAT DE CONSTRUCTORS
1rMercedes391
2nRed Bull211
3rRacing Point120
4tMcLaren116
Ferrari80
PRÒXIMA CURSA
GP de Portugal (Algarve), 25 d’octubre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)