Motociclisme

Morbidelli venç per davant de Rins i Mir en MotoGP a Motorland

GP de Terol.

Franco Morbidelli (Yamaha) ha guanyat avui amb autoritat el Gran Premi de Terol de MotoGP al circuit de Motorland, l’onzena de les catorze curses del mundial més enrevessat dels últims temps, i afegeix més llenya al foc de la lluita pel títol. L’italià suma el segon triomf parcial després d’haver guanyat el Gran Premi de San Marino. El català Àlex Rins (Suzuki) ha estat segon després d’haver guanyat en el mateix escenari el diumenge anterior, mentre que el podi –el sisè en onze curses–l’ha completat el mallorquí Joan Mir (Suzuki), que manté el lideratge del campionat i augmenta el seu avantatge perquè les Yamaha del català Maverick Viñales –setè–i el francès Fabio Quartararo –8è– han tornat a fer figa. Mir té 137 punts, Quartararo és segon amb 123 i Viñales és tercer amb 112. Morbidelli puja al quart lloc amb 112 i Andrea Dovizioso (Ducati) –tretzè avui– és cinquè amb 109, per davant de Rins, que n’atresora 105. Venint des del darrera, Pol Espargaró (KTM) ha completat una gran cursa i ha finalitzat quart. El reviscolat Àlex Márquez ha caigut quan protagonitzava una de les seves remuntades. Aleix Espargaró ha plegat per problemes tècnics a dues voltes per al final.

La sortida ha estat plena d’incidents. Brad Binder (Suzuki) ha envestit Jack Miller (Ducati) i han caigut en l’arrencada i Takaaki Nakagami (Honda), que va fer la posició preferent i manava per davant de l’italià Franco Morbidelli (Yamaha) i d’Àlex Rins (Suzuki) gràcies a una bona sortida, ha patit una caiguda desgraciada en la primera volta. Joan Mir (Suzuki), el líder del mundial, dotzè en la sortida, ha ascendit fins al cinquè lloc en la primera volta. Johann Zarco (Ducati) ocupava el tercer lloc i el català Maverick Viñales (Yamaha) era quart. Morbidelli, com un coet, ha batut el rècord del circuit en la cinquena volta que lluïa jorge Lorenzo des del 2015. Les Yamaha han anat abaixant prestacions –Maverick cinquè i Quartararo, setè–mentre Àlex Márquez iniciava la seva remuntada particular i era cinquè, rere Mir, amb Morbidell, Rins i Zarco escapats però a una distancia assumible de mig segon entre Morbidell i Mir en la setena volta. El mallorquí, ambiciós, s’ha situat tercer a 13 voltes del final avançant Zarco i amb la intenció d’inquietar els dos primers. Márquez ja era quart però una caiguda a deu voltes del final ha posat fi a la seva remuntada i a una rebel·lió en tota regla amb dos podis consecutius en les dues curses anteriors. Morbidelli i Rins, cada cop més enganxats, s’han quedat sols al davant, amb Mir a 2.6 segons i probablement poques ganes d’arriscar en excés atesa la seva situació de privilegi en el campionat. L’italià ha seguit accelerant amb fermesa i quan faltaven cinc voltes li ha tret un segon de diferència a Rins, que ja no ha tingut cap possibilitat d’atrapar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)