Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya el seu setè mundial amb triomf a Istanbul

Fórmula 1.

Lewis Hamilton ha tancat en el Gran Premi de Turquia el setè títol al seu palmarès en la formula 1, quan queden tres curses al calendari, i atrapa el rècord del mite Michael Schumacher. L’anglès, amb una sola parada, ha signat una nova demostració de pilotatge que l’enlaira entre els millors de la història, situant l’eficient fletxa platejada ara negra –a petició seva per manifestar el rebuig al racisme– en la 37a de les 58 voltes al davant i aguantant els pneumàtics durant 52 voltes.

Hamilton es va estrenar el 2008 després d’haver estat subcampió en el seu debut el 2007 amb 22 anys i també es va endur els campionats del 2014, 2015, 2017, 2018 i 2019, reforçant la seva tirania en el mundial de fórmula 1.

“És molt important per als nens: no deixeu de perseguir els somnis” ha dit l’anglès, que qualificava de molt difícil el cap de setmana. “N’hem après molt com a equip, no ens culpem” ha dit, abans de recordar que no ha fet cas als consells recordant que va perdre un títol el 2007 a boxes.

Plou o no?

Sebastian Vettel (Ferrari) ha estat el millor en la sortida i amb una remuntada de vuit llocs s’ha posat tercer. Hamilton (Mercedes), no l’ha pogut avançar en els primers intents i tampoc Max Verstappen (Red Bull) ha pogut, després de fer una espectacular doble virolla i caure del tercer al vuitè.

Alex Albon (Red Bull), l’únic que havia pogut fer avançaments, s’ha menjat un revolt i Hamilton s’ha posat tercer, demanant al seu equip no parar quan tenia els dos Racing Point al davant.

Stroll ha deixat Pérez al davant i Hamilton l’ha superat en la 37a de les 58 voltes, just quan s’anunciava pluja, la pista s’anava eixugant i els dos primers encara no havien fet el segon canvi de pneumàtics, com la resta.

Vettel i Stroll pel quart lloc han permès Charles Leclerc superar el poleman, com Carlos Sainz (McLaren) després, i avançar l’altre Ferrari.

Hamilton, primer, ha fet la seva millor volta a quinze per acabar amb Leclerc superant Verstappen per posar-se tercer darrere Pérez i, a deu voltes, anar-se aproximant al mexicà.

L’anunci de pluja intensa a la darrera volta a cinc per acabar obria les expectatives d’un final emocionant, amb l’asfalt pràcticament sec.

Leclerc en la darrera volta ha superat Pérez però s’ha passat i ha vist com queia al quart lloc en detriment de Vettel, que puja al podi per primer cop aquest 2020, com el mexicà, mentre Sainz era cinquè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)