Motociclisme

Dubtes seriosos que Marc Márquez pugui començar el campionat del 2021

MotoGP. Arrenca el 28 de març a Qatar, amb tres GP en les quatre primeres setmanes

La tercera operació de Marc Márquez a l’húmer en quatre mesos compromet de manera molt seriosa que el pilot de Cervera pugui començar el campionat del 2021 en la data prevista, el 28 de març a Qatar, amb permís de la pandèmia.

El comunicat de l’equip Honda Repsol no esmenta cap període aproximat de recuperació, però tant el diagnòstic –pseudoartrosi– com la durada de l’operació –vuit hores segons l’equip, onze segons altres fonts– apunten en la direcció d’una cirurgia complexa i d’una lesió seriosa que no permet un nou fiasco

Que el campió pateixi pseudoartrosi és la primera pista que cal anar amb compte perquè s’està jugant fins i tot la mobilitat del braç dret. La pseudoartrosi és diagnostica quan una fractura no es cura. I això passa quan l’organisme no reconeix que els fragments fracturats com parts un sol os i, per tant, no intenta soldar-los. En el cas de Márquez, això no s’ha aconseguit ni tan sols amb la placa de titani que se li va implantar el 21 de juliol i que ja se li va haver de substituir el 3 d’agost perquè s’havia trencat en intentar accelerar la recuperació. Tampoc ha acabat de funcionar un tractament amb ones de xoc.

Ara se li ha col·locat una nova placa i, malgrat que l’húmer té unes dimensions considerables, s’ha de tenir en compte que ja és un os debilitat per la pròpia fractura i per la quantitat de cargols necessaris per fixar les plaques. També ha calgut fer un empelt ossi procedent de la cresta ilíaca (zona òssia de la part superior de la pelvis) combinat amb el d’un penjoll lliure de corticoperiosteal, una tècnica que s’aplica amb nivells alts d’èxit en fractures rebels com la de Márquez.

El calendari

Márquez, que al febrer farà 28 anys, no ha completat cap GP el 2020. Va lesionar-se en la primera cursa, a Jerez, el juliol. Algunes fonts estableixen en sis mesos el seu pronòstic de reaparició, però vist com han anat els quatre últims, ara mateix tot són simples hipòtesis. Sí que es pot constatar que queden menys de quatre mesos per l’inici del campionat, a Qatar (28 de març) i que els tres primers grans premis es disputen en quatre setmanes (10 d’abril a l’Argentina i 18 d’abril a Austin). Tot això, sense comptar que Márquez no haurà perdut talent per pilotar, però sí la sensibilitat que només s’aconsegueix fent quilòmetres a dalt de la moto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)