MotoGP

Segona ‘pole’ de Quartararo

Motor. El francès supera per només 57 mil·lèsimes Morbidelli en la qualificació de MotoGP del GP d’Espanya. Marc Márquez cau en els tercers entrenaments i sortirà des del catorzè lloc

Per segona vegada aquesta temporada Fabio Quartararo sortirà des de la primera posició de la graella de sortida. El francès va ser el més ràpid en la qualificació del GP d’Espanya que s’està disputant en el circuit de Jerez, i va fer la segona posició preferent consecutiva d’aquesta temporada. Fabio Quartararo va superar per només 57 mil·lèsimes l’italià Franco Morbidelli, que va haver de passar per la Q1. El millor català va ser Maverick Viñales, setè a tres dècimes, i just darrere seu van quedar Aleix Espargaró i Àlex Rins (Suzuki), tots dos també a poc més de tres dècimes del primer.

Marc Márquez no va superar la Q1 i sortirà des de la catorzena posició de la graella. El cerverí es va quedar a gairebé un segon i mig de passar a la Q2 i de lluitar per la posició preferent. Marc Márquez va caure en els tercers entrenaments lliures del matí, i es va fer una contusió cervical. Va passar per la clínica del circuit i es va veure que estava bé, però per precaució va anar a l’hospital de Jerez i li van fer un TAC de control. Es va comprovar que tot estava bé i va rebre l’autorització per disputar els quarts lliures i la qualificació.

Gardner vola en Moto2

L’australià Remy Gardner va trencar l’hegemonia de l’anglès Sam Lowes en les posicions preferents de Moto2 d’aquest any i va ser el més ràpid en la qualificació, amb el rècord absolut de la pista en la categoria. Amb 1:40.667 ocuparà el primer lloc de la graella, mentre que Sam Lowes, que n’havia aconseguit tres en tres curses, sortirà cinquè. Xavi Vierge va quedar darrere seu, sisè, a tres dècimes (0.371) del primer. Albert Arenas no va estar afortunat i va caure dues vegades, en els tercers entrenaments lliures i en l’última volta de la qualificació. El gironí va entrar directament a la Q2 per primer cop aquesta temporada, però sortirà del 17è lloc.

La categoria de MotoE es va estrenar en aquest gran premi i el brasiler Eric Granado va fer la primera posició preferent. El rubinenc Jordi Torres, campió l’any passat, sortirà sisè en aquesta primera cursa.

Alcoba brilla, i sortirà segon en Moto3

Jeremy Alcoba va fer una gran sessió de qualificació i sortirà des de la segona posició de la graella de Moto3. El tortosí va passar per la Q1, quart amb 1:46.503, i després va fer una gran Q2 en que va fer el segon registre d’1:45.932 a només una dècima (0.125) del primer, el japonès Tatsuki Suzuki . Xavier Artigas sortirà dissetè.