Fórmula 1

Checo Pérez guanya a Bakú el gran premi més boig de l’any

Una punxada de Verstappen provoca una segona sortida de només una volta i Hamilton es passa de frenada quan tenia el triomf i el lideratge a tocar

Checo Pérez (Red Bull) ha assolit una victòria històrica al GP d’Azerbaidjan pel desenllaç final de la cursa al circuit urbà de Baku. El company de Pérez, Verstappen, volava cap a la victòria però ha punxat la roda a quatre voltes del final deixant el lideratge del mundial, tercer en aquells moments, en mans de Hamilton (Mercedes). Ha entrat el cotxe de seguretat i la direcció de cursa ha decidit fer una nova sortida des de la graella amb només una volta per davant, 6 km. Hamilton ha decidit sortit a totes i just en el moment que avançava Pérez en la lluita pel triomf s’ha passat de frenada i ha acabat abandonant i sense punts.

L’heroi del dia ha estat el quatre vegades campió del món Sebastian Vettel (segon), que ha pujat al podi per primer cop amb Aston Martin remuntant des de l’onzena posició. El podi l’ha completat Pierre Gasly (Alphatauri), un resultat també memorable després de no cometre cap error.

Leclerc (Ferrari), que sortia de la pole, ha liderat el gran premi en els primers instants però en la llarga recta de Baku s’ha vist superat primer per Hamilton i després pels dos Red Bull. Ha estat el primer en entrar a canviar pneumàtics però l’operació no li ha permès guanyar posicions (5è al final). Hamilton ha entrat a canviar les rodes quan liderava la prova (volta 12) ha fet una aturada lenta (4.6 segons) i això ha facilitat l’operació dels dos Red Bull que l’han passat amb Verstappen al capdavant. El neerlandès ha buscat en el tram final la volta ràpida i el punt addicional però el desgast dels pneumàtics li ha passat factura. Unes voltes abans Lance Stroll (Aston Martin) també ha punxat quan era quart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)