MotoGP

Oliveira i KTM sorprenen

Motor. El portuguès es posa al davant des de l’inici i sap fer front a tots els atacs. Viñales és el millor català en el GP de Catalunya, amb un sisè lloc, i Marc Márquez cau per tercera cursa seguida

El portuguès Miguel Oliveira va sorprendre els rivals i va portar la seva KTM a la victòria en la cursa de MotoGP del GP de Catalunya. Aquest és el tercer triomf del portuguès en la màxima categoria en la seva carrera. Oliveira es va situar al davant en les primeres voltes i després va resistir tots els atacs dels rivals. Fabio Quartararo va ser el primer a inquietar-lo i es va posar al davant en una volta, i després va ser Johann Zarco qui se li va apropar en les darreres voltes, i va acabar segon, a poc més d’una dècima (0.175).

El líder del mundial, Fabio Quartararo, va entrar tercer a meta, però va ser sancionat amb tres segons per haver sortit de la pista, de manera que va passar al quart lloc, i el tercer lloc del podi va ser per a l’australià Jack Miller. El francès no va tenir el dia, i va haver de gestionar problemes amb la cremellera de la seva granota de cuir, que es va obrir i li va saltar el protector pectoral.

El millor català va ser Maverick Viñales, que va finalitzar en sisena posició en el Circuit de Barcelona-Catalunya, mentre que Àlex Márquez va ser onzè. El seu germà, Marc, va lluitar per les deu primeres posicions a l’inici de la cursa i va caure en la setena volta, quan anava setè. No va acabar per tercera cursa seguida. També van caure els dos germans Espargaró, Pol i Aleix.

En totes les cerimònies de podi, els pilots van recordar el suís Jason Dupasquier, que va morir en el darrer Gran Premi, i van sortir amb una samarreta –posada o a la mà– que portava la seva imatge.

Torres, tercer en MotoE

El rubinenc Jordi Torres va ocupar la tercera posició en la cursa de MotoE, de motos elèctriques, que s’estrenava aquesta temporada al circuit de Montmeló. La victòria en una cursa molt disputada va ser per al mallorquí Miquel Pons.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat una de les millors curses que he fet en tota la meva carrera esportiva. Tot ha anat bé. En les últimes curses hem fet un pas endavant
Miguel Oliveira
Penso que ja he tingut la meva sanció amb la pèrdua de temps. Haver perdut el podi és una sanció greu; no hi estic d’acord, no l’accepto
Fabio Quartararo

Segona posició d’Alcoba en Moto3 i tercer lloc de Vierge en Moto2

Dos catalans van pujar al podi en el Circuit de Barcelona-Catalunya en les categories petites. Jeremy Alcoba va ser segon en Moto3 i Xavi Vierge va ocupar el tercer lloc en Moto2. El tortosí va anar tota la cursa en el grup capdavanter i va ocupar el primer lloc en algunes voltes. Hi va haver molta igualtat i molts pilots van ocupar el primer lloc. En el tram final de la cursa, Jeremy Alcoba va saber jugar les seves cartes i va finalitzar en segona posició, a només 15 mil·lèsimes del castellonenc Sergio Garcia (GasGas). Els set primers van arribar en menys de quatre dècimes. És el segon podi del tortosí aquesta temporada, després del tercer lloc del GP d’Espanya a Jerez, i el tercer de la seva carrera esportiva. En l’última volta, hi va haver una caiguda de tres pilots en què es va veure involucrat el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas, que havia estat en la zona de punts, els quinze primers, durant tota la cursa. En Moto2, Xavi Vierge va finalitzar en una brillant tercera posició i va tornar a pujar al podi dos anys i mig després de l’última vegada, l’octubre del 2018 a Austràlia. El pilot de Castellbisbal va fer una bona sortida i va ocupar la quarta posició, que va mantenir fins quan faltaven deu voltes per al final. Vierge es va situar tercer i va entrar a meta en aquesta posició. Davant seu hi va haver l’esperada lluita entre Remy Gardner i el madrileny Raúl Fernández, companys d’equip i primer i segon del mundial. L’australià es va escapar a tres voltes del final i va signar el seu segon triomf seguit. Albert Arenas va lluitar tota la cursa per puntuar, i en les últimes voltes el van afavorir un parell de caigudes i va ser dotzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)