MotoGP

Zarco estronca les ratxes de Quartararo i Marc Márquez

Motor. El francès de Ducati signa la posició preferent a Sachsenring i priva que el seu compatriota obtingui la sisena ‘pole’ del curs consecutiva i que el català sumi l’onzena en el traçat alemany

El francès Johann Zarco (Ducati) va estroncar la ratxa de cinc posicions preferents consecutives del seu compatriota Fabio Quartararo (Yamaha) i avui arrencarà primer en la categoria de MotoGP del GP d’Alemanya, al circuit de Sachsenring. Si els pilots francesos són per ara els qui marquen la pauta en el campionat, hi ha dues notes per a l’optimisme entre la delegació catalana. El granollerí Aleix Espargaró, tercer a 211 mil·lèsimes de Zarco, va situar la seva Aprilia per primer cop en la primera línia d’una cursa de MotoGP i s’ha guanyat el dret a somiar. El cerverí Marc Márquez (Honda) ha fet clarament un pas endavant en la seva progressió i després d’acreditar el cinquè millor registre al seu circuit talismà –havia aconseguit deu poles i deu victòries consecutives– ja no defuig parlar d’un hipotètic podi. “Encara no podem pensar en la victòria, però sí en les cinc primeres posicions. És un objectiu força realista que pot passar, mentre que el podi no és completament descartable, però s’haurien de donar una sèrie de circumstàncies, que coincideixin una sèrie de factors i la cursa perfecta”, resumeix el pilot de Repsol Honda.

En el pol oposat hi ha el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), que arrencarà des d’una sorprenent penúltima posició (21a). “Més enrere no podem anar, així que demà millorarem segur. Hem de continuar treballant”, insisteix el pilot de Yamaha, visiblement abatut. Pol Espargaró (Honda) sortirà des del vuitè lloc, i Àlex Rins (Suzuki) i Àlex Márquez (Honda), que també van ser en la Q2, van acreditar l’onzè i el dotzè millor registre, respectivament.

En Moto2, el madrileny Raúl Fernández li va guanyar aquest cop la partida al seu company al Red Bull KTM Ajo Remy Gardner, que sortirà des del tercer lloc. Fernández va establir un nou rècord del circuit (1:23.397) i va treure més de tres dècimes al seu rival, l’italià Fabio di Giannatonio (Kalex), que es va colar entremig de l’espanyol i l’australià. Xavi Vierge (Kalex), tercer en la cursa del GP de Catalunya, sortirà des de la segona línia, en el cinquè lloc, mentre que el gironí Albert Arenas (Boscoscuro) ho farà des de la divuitena posició.

En Moto3, el txec Filip Salac (Honda) va aconseguir la primera posició preferent de la seva carrera. Pel que fa als pilots catalans, Xavier Artigas (Honda) arrencarà en quinzè lloc (1:27.995) i Jeremy Alcoba (Honda) en el vintè (1:28.178), just darrere de l’argentinocatalà Gabriel Rodrigo (Honda), que va completar una millor volta en 1:28.051.