MotoGP

Quartararo i Viñales fan el doblet per a Yamaha en MotoGP a Assen

La millor sortida del francès ha estat determinant en un gran premi on Marc Márquez ha remuntat del 20è al 7è lloc

El líder del mundial, Fabio Quartararo (Yamaha), ha sumat la quarta victòria de la temporada en el gran premi dels Països Baixos demostrant el poder de les Yamaha oficials a Assen. Una de les claus del triomf ha estat en la sortida. Viñales, que tenia la pole, s’ha vist superat pel francès –pràcticament s’han tocat– i s’ha quedat relegat, fet que ha arruïnat les seves esperances de victòria ja que la seva intenció, amb pneumàtic més tou al davant, era anar molt ràpid en la primera part de la cursa. El podi l’ha completat Joan Mir (Suzuki). Quartararo suma ara 156 punts per 122 de Zarco.

El francès només ha trobat l’oposició en els primers girs de Bagnaia (Ducati), però quan l’ha superat ja ha volat en solitari, amb 18 voltes per davant. Viñales, en canvi, s’ha hagut de barallar amb Zarco (Ducati) i Nakagami (Honda) i quan s’ha col·locat finalment segon Quartararo ja estava massa lluny.

Marc Márquez (Honda), que ha sortit 20è, ha remuntat amb facilitat en les primeres voltes deu posicions però quan s’ha vist en el grup capdavanter ja ha tingut més problemes amb Aleix Espargaró (Aprilia), Joan Mir (Suzuki) i Miguel Oliveira (KTM). Finalment ha estat setè al davant d’Aleix Espargaró (Aprilia). Pol (Honda) ha estat 10è i Àlex Rins (Suzuki), amb molt bon ritme, ha perdut les possibilitats de podi, en sortir de la pista en una de les primeres voltes. Ha estat 11è i el petit dels Márquez, 14è. Valentino Rossi, en el que podria ser el seu últim gran premi a Assen, ha anat per terra. €

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)