Fórmula 1

Max Verstappen també triomfa en el GP d’Estíria

El pilot neerlandès no falla en el territori de Red Bull i incrementa l’avantatge respecte de Lewis Hamilton al capdavant del mundial de Fórmula 1

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha refermat el lideratge del mundial de Fórmula 1 amb un triomf sense pal·liatius en el Gran Premi d’Estíria, la cursa que es disputa en el Red Bull Ring de Spielberg. El segon triomf consecutiu, el tercer en les quatre últimes curses, situa a Verstpappen amb 156 punts al capdavant del campionat i amb 18 d’avantatge sobre Lewis Hamilton (Mercedes), que avui s’ha hagut de conformar amb el segon lloc, tot i que al final ha acreditat la volta ràpida. Un mal canvi de pneumàtics ha privat a Checo Pérez (Red Bull) de la tercera plaça de podi, que ha estat per al segon pilot de Mercedes, Valteri Bottas. Per darrera dels dos grans equips dominadors del campionat, han creuat la meta: Lando Norris (McLaren), els Ferrari de Carlos Sainz i Charles Leclerc, Lance Stroll (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpine) i Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

En la primera volta s’han tocat Pierre Gasly (AlphaTauri) i Charles Leclerc (Ferrari), que arrencaven en sisè i setè lloc respectivament. La pitjor part se l’ha endut Gasly, que s’ha hagut de retirar, mentre que el pilot monegasc ha hagut d’entrar a box per canviar l’aleró davanter. En les primeres voltes, Lando Norris (McLaren), tercer a la graella, ha fet de tap a Checo Pérez (Red Bull) i Valteri Bottas (Mercedes), que no l’han pogut avançar fins al desè gir, quan Verstappen i Hamilton ja s’havien escapat a més de 12 segons. En la pugna per la tercera plaça ha estat determinant l’aturada de Pérez per canviar pneumàtics en la volta 27. El canvi ha estat massa lent (al voltant de 4,5 segons) i l’equip Mercedes ho ha aprofitat per repetir la mateixa operació amb Bottas en la volta següent. El canvi ha estat molt més ràpid i el finès ha pogut tornar a pista per davant del pilot mexicà. Hamilton i Verstappen han fet el canvi en les voltes 29 i 30. No hi hagut cap incident i el neerlandès ha pogut conservar el lideratge. El britànic ha tibat de valent amb els pneumàtics nous, però no ha pogut apropar-se prou al seu rival i ha acabat desistint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)