Fórmula 1

Monòleg de Verstappen

Motor. F-1. El neerlandès guanya un altre cop al circuit austríac de Spielberg sense que ningú el destorbi i ja avantatja Hamilton de 32 punts en el mundial

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va repetir triomf amb una gran autoritat en el Red Bull Ring de Spielberg, escenari on es va imposar fa set dies, aquest cop en el Gran Premi d’Àustria, i s’aferma al capdavant del mundial de fórmula 1 amb 32 punts de marge respecte a l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que només va ser quart. Verstappen, que va rendibilitzar molt bé la posició preferent i la feinada i el desgast que va tenir Hamilton per sotmetre en tot el tram inicial de la cursa el combatiu anglès Lando Norris (McLaren) –un dels grans protagonistes del cap de setmana– mentre ell marxava tot sol, signa el cinquè triomf en nou curses i fa camí per destronar el britànic. El podi el van completar Valtteri Bottas (Mercedes) i Norris. Carlos Sainz (Ferrari) va ser cinquè, amb una bona remuntada final, mentre que Checo Pérez (Red Bull) va acabar sisè.

Verstappen va mantenir la posició de privilegi en l’arrencada ben pressionat per Lando Norris (McLaren), però la sortida de pista d’Esteban Ocon (Alpine) va provocar l’entrada del cotxe de seguretat i el reagrupament. El seu escuder Sergio Pérez (Red Bull), que va sortir tercer, es va veure relegat al desè lloc en la volta sisena quan intentava avançar Norris. La maniobra va ser investigada. Hamilton es va situar tercer empaitant Norris, el va superar en la 20a volta i es va posar segon a 10 segons de Verstappen –22a volta–, sol com un mussol. Curiosament, en el mateix moment en què els comissaris van decidir que Norris hauria de complir cinc segons de penalització en l’aturada a boxs.

Cap favorit encara no havia canviat els pneumàtics mitjans i tot indicava que l’estratègia seria fer una sola aturada. Hamilton perdia entre una i dues dècimes per volta respecte al líder. Mala peça al teler. Norris i Bottas van entrar en la 31a volta i van intercanviar posicions. Hamilton, en la 32a, i Verstappen, en la 33a, amb rapidesa i tota la comoditat del món. Avantatjava de 13 segons el vigent campió del món. Pérez va ser penalitzat amb cinc segons per haver tancat il·legalment el monegasc Charles Leclerc (Ferrari). A poc a poc, el mal estat del cotxe de Hamilton el va llastar. Va perdre dues posicions. Bottas es va col·locar segon i Norris va buscar sense èxit la segona posició, però va arrodonir una cursa de gran nivell amb només 22 anys i molta ambició: “Estic content, però frustrat. Hauríem pogut ser segons.”