Fórmula 1

Max Verstappen també guanya la cursa esprint de qualificació

El neerlandès signa la quarta posició preferent consecutiva aquest cop a Silverstone, en territori de Lewis Hamilton, que paga una mala sortida i demà arrencarà en segon lloc

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha aprofitat la mala sortida de Lewis Hamilton (Mercedes) per prendre el lideratge i apuntar-se el triomf en la cursa esprint de qualificació del Gran Premi de la Gran Bretanya, que demà li permetrà arrencar en primer lloc de la graella en la prova convencional al circuit de Silverstone. L’errada de l’heptacampió ha frustrat la tàctica de Mercedes, que amb Valteri Bottas amb pneumàtics tous pretenia assaltar el segon lloc del neerlandès. Aquestes posicions s’han mantingut en les disset voltes d’aquesta cursa a l’esprint i, per tant, a més de la configuració de la graella, Verstappen ha guanyat tres punts (ara en té 185), Hamilton, dos (152), i Bottas, un (és cinquè amb 93). Per darrera d’aquests tres pilots s’han classificat Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren) i Fernando Alonso (Alpine), un dels protagonistes de la sortida. L’asturià, amb pneumàtics tous, ha avançat fins a sis posicions, de l’onzè al cinquè lloc, en la primera volta. Després no ha pogut evitar que el superessin Norris i Ricciardo, amb vehicles molt més ràpids, però demà sortirà des d’una molt meritòria setena posició. Entre els seus perseguidors, la pitjor part se l’ha endut Checo Pérez (Red Bull), que ha fet una virolla en la cinquena volta i, tot i que ha evitat l’impacte amb les proteccions, ja ha quedat totalment descartat per la pugna per les primeres places i ha acabat abandonant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)