Fórmula 1

El mundial treu espurnes

Motor. Verstappen, sancionat, i Hamilton xoquen a Monza en un espectacular accident i deixen via lliure als McLaren de Ricciardo i Norris perquè facin un històric doblet al GP d’Itàlia

Un espectacular accident entre Max Verstappen i Lewis Hamilton a la volta 26 va marcar el gran premi d’Itàlia de F1. El líder del mundial i el set vegades campió del món van quedar fora de combat i van aplanar el camí a Daniel Ricciardo i Lando Norris, que van fer un doblet històric per a McLaren, escuderia que no guanyava un gran premi des del 2012.

Els comissaris de la cursa van considerar Verstappen culpable de la col·lisió i el van sancionar amb tres llocs a la graella en el proper gran premi, el de Rússia. L’incident va tenir lloc quan el britànic entrava a la recta després de la primera aturada a box. El neerlandès ja havia fet la seva i va lluitar aferrissadament en els dos revolts perquè Hamilton no l’avancés. El Red Bull va acabar volant de forma espectacular per sobre del Mercedes. Per fortuna els dos pilots van sortir il·lesos. Verstappen manté cinc punts en la general del mundial.

Per McLaren, en canvi, Monza va ser tota una festa. Ricciardo va avançar en la sortida a Verstappen i ja no va cometre cap error fins que va quadrar la bandera de quadres. Norris se les va tenir amb Hamilton i amb Lecrec, després de la sortida del safety, però va resistir perfectament tot i la pressió també de Checo Pérez, que va ser sancionat amb cinc segons. Això va donar el tercer lloc del podi a Valtteri Bottas, que va sortir últim però va fer valer la velocitat del motor Mercedes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)