MotoGP

El cercle s’estreny

Motor. Quan falten 100 punts del mundial de MotoGP, cinc pilots hi aspiren matemàticament, però el títol se centra en la pugna Quartararo-Bagnaia

“Ho intentarem tot”, proclama el combatiu i engrescat Francesco Pecco Bagnaia, vencedor de les dues últimes curses de MotoGP i l’alternativa més sòlida i possiblement també única per discutir el títol al francès Fabio Quartararo, el líder del mundial amb 48 punts de marge sobre l’italià. De fet, quan falten quatre curses per acabar el mundial i queden per tant 100 punts en joc, només cinc pilots aspiren encara al títol matemàticament i tan sols tres d’ells, per no dir dos, tenen veritables possibilitats de conquerir-lo. El segon lloc de Quartararo a Misano aguantant les embranzides de Miller –diu que va estar a punt de caure tres cops i es va mostrar més que satisfet de la seva cursa a pesar de no haver guanyat– el consolida al capdamunt amb un marge ampli sobre Bagnaia si en fa una gestió eficient. Amb una mica de regularitat, el diable hauria de celebrar el seu primer títol, tot i que mai es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat. El curs passat, de fet, va arrencar amb dos triomfs incontestables del gal en les dues primeres curses i després va acabar vuitè el mundial. Mir, venint des del darrere, va ser proclamat campió, amb només un triomf però amb set podis. Ara mateix, el mallorquí, sense haver guanyat cap cursa, és el tercer en discòrdia, tot i que és massa lluny, com ell mateix va admetre a contracor en finalitzar diumenge la cursa, en què va acabar en la sisena posició: “És difícil d’assumir però el campionat s’ha acabat per a nosaltres.” El campionat dels vuit vencedors diferents en catorze curses i de la imprevisibilitat, doncs, es comença finalment a aclarir, tot i que Bagnaia lluita per discutir-lo.

El mundial viurà el següent episodi al Gran Premi de les Amèriques (Austin) el 3 d’octubre, en un escenari en què Quartararo podria deixar molt ben encarrilat el mundial si quedés al davant dels seus dos principals perseguidors.

El primer pilot català en la general de MotoGP és Aleix Espargaró (Aprilia), amb 104 punts, seguit de Maverick Viñales (Aprilia), vuitè amb 98 punts, i de Marc Márquez (Honda), desè amb 92. Els pilots de casa han celebrat dues victòries. Viñales, encara amb la Yamaha abans que esclatés el seu conflicte amb la firma japonesa, va guanyar la prova inicial al circuit de Losail (Qatar). Márquez va disfrutar al circuit alemany de Sachsenring. El botí contrasta amb els setze triomfs en MotoGP del 2019 –Márquez (12), Viñales (dos) i Rins (dos)– o els 14 del 2014: Márquez (13) i Pedrosa. Quant a podis, sis: Viñales (dos), Marc (dos), Aleix Espargaró i Àlex Rins.