Ral·lis

Neuville no afluixa i Evans deixa enrere Ogier, en el RallyRACC

El belga Thierry Neuville (Hyundai i20) ha iniciat amb força la segona etapa del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i ha incrementat l’avantatge com a líder a 9 segons respecte a Elfyn Evans (Toyota Yaris), el millor dels dos pilots que pugnen pel títol mundial. L’altre, Sébastien Ogier (Toyota Yaris), continua cedint segons i ja és a 23 segons del seu company d’equip Evans, a qui hauria de superar si vol guanyar el seu vuitè títol de campió demà a Salou, tot i que el francès sembla no sembla confiar-hi gaire sabent que en l’últim ral·li del campionat en faria prou d’acabar.

El primer pas pels trams del matí, Savallà, Querol-Les Pobles i El Montmell, ha confirmat que els pilots de Hyundai són els que s’adapten més bé a l’asfalt d’avui. Neuville els ha guanyat tots tres, l’últim empatat amb Dani Sordo (Hyundai i20) després d’uns quilòmetres finals espectaculars. El cantàbric és quart, a només dues dècimes d’Ogier, gràcies a aquest últim millor parcial. Rere els quatre tenors, també han tret el cap puntualment el francès Adrien Fourmaux (Ford Fiesta), segon a Querol-Les Pobles i el finlandès Kalle Rovanperä (Toyota Yaris).

En uns trams que ja van formar part de l’edició 2019, Nil Solans-Marc Martí (Hyundai i20) han obtingut el seu millor parcial de sortida, a Savallà, amb un sisè millor temps, seguit d’un novè i un vuitè. En l’últim i ràpid tram –“com mola aquest tram!” ha exclamat Solans en acabar-lo– l’equip català ha aprofitat la punxada i la posterior pèrdua de la roda de Gus Greensmith (Ford Fiesta) per situar-se vuitens de la general, tot i que el ritme del pilot de Ford –exporter del Manchester United en categories de formació– és superior.

Jan Solans i el seu copilot Rodrigo Sanjuán (Citroen C3) ocupen el cinquè lloc de la seva categoria WRC3, que lidera el finlandès Hämäläinen (Skoda Fabia), situat en dotzè lloc absolut

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)