MotoGP

Quartararo ja té el títol

Motor. El francès fa una gran remuntada, és quart en el GP d’Emília-Romanya i l’afavoreix la caiguda de Bagnaia quan anava primer. Marc Márquez i Pol Espargaró fan el doblet per a Honda

Fabio Quartararo va guanyar el títol mundial de MotoGP en el GP de l’Emília-Romanya, quan falten dues proves, i és el primer pilot francès que aconsegueix ser campió del món en la màxima categoria. El Diable, que és com se’l coneix, ho ha aconseguit en la seva tercera temporada en MotoGP, amb només 22 anys, i sense haver guanyat cap títol en les categories inferiors. Fabio Quartararo va aprofitar la seva primera oportunitat per ser campió, però es va veure clarament afavorit per la caiguda del seu únic rival, Francesco Bagnaia. El francès tenia 52 punts de marge quan faltaven tres proves (75 punts) i en podia cedir dos en aquesta cursa envers l’italià. Francesco Bagnaia va sortir del lloc preferent i es va consolidar en la primera posició. Fabio Quartararo i la seva Yamaha van sortir de la catorzena plaça i van anar remuntant fins a la cinquena posició, però semblava que hauria d’esperar al proper gran premi, a Portugal, el 7 de novembre, per ser el campió. A cinc voltes del final, Francesco Bagnaia va caure quan anava primer i Fabio Quartararo es va assegurar el títol fes el que fes al circuit de Misano, i encara que no acabés la cursa. El francès es va arribar a posar tercer, però en la darrera volta Enea Bastianini va venir des de darrere completant una remuntada des de la setzena plaça i el va superar en els darrers revolts. El francès va acabar quart i ara té 65 punts d’avantatge respecte a Francesco Bagnaia quan només en queden 50 en joc.

Tercer triomf de Marc

La victòria va ser per a Marc Márquez, que va guanyar per tercera vegada aquesta temporada i segona consecutiva. El cerverí va fer una gran sortida i es va situar darrere les Ducati de Jack Miller i Francesco Bagnaia. L’australià va caure molt aviat i Marc Márquez es va situar darrere l’italià, va heretar el primer lloc quan va caure i es va emportar el triomf. L’equip Repsol Honda va fer el doblet, ja que Pol Espargaró va fer una gran cursa: durant gairebé tota la prova va estar en les posicions del podi i va acabar segon.

Valentino Rossi va disputar el seu darrer gran premi a Itàlia l’any de la seva retirada i després de sortir des de la 23a i última posició va finalitzar en la desena plaça.

ELS PROTAGONISTES

Encara no m’ho crec. Estic vivint un somni. Soc campió del món. Aquest títol és un treball en equip. Hem fet un any increïble. Estic molt orgullós
Fabio Quartararo
Molt content per l’actuació i per haver aconseguit el doblet, però especialment perquè la victòria ha arribat en un circuit en què es corre en el sentit horari
Marc Márquez

Tercera victòria de Lowes i cinquena de Foggia

L’anglès Sam Lowes va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada en Moto2 i, per la seva banda, l’italià Dennis Foggia va sumar el cinquè triomf en Moto3. Sam Lowes havia guanyat les dues primeres curses i no va tornar a dalt de tot del podi fins a la setzena prova. L’emoció va ser en la lluita pel títol entre els companys d’equip Remy Gardner, líder de la general, i Raúl Fernández, segon. El madrileny anava primer i s’havia situat líder virtual de la categoria quan va caure. L’australià sortia enrere, va ser penalitzat, però va acabar setè i va ampliar l’avantatge. Albert Arenas va ser onzè i Xavi Vierge va caure. En Moto3 Dennis Foggia es va apropar una mica més al líder del mundial Pedro Acosta. L’italià va fer una gran remuntada, ja que va sortir des de la catorzena posició i va guanyar. El murcià no va aprofitar la seva primera oportunitat per ser campió, però el seu tercer lloc fa que mantingui 21 punts d’avantatge sobre Dennis Foggia i pot guanyar el títol, l’any del seu debut, d’aquí a dues setmanes a Portugal. Xavier Artigas va ser el desè, i Jeremy Alcoba va remuntar de la 26a posició fins a la catorzena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)