MotoGP

Els campions dels dissabtes

Motor. Cinquena posició preferent seguida de Pecco Bagnaia en MotoGP a l’Algarve, amb el seu company a Ducati Jack Miller segon i Joan Mir (Suzuki) completant la primera fila

Les Ducati i sobretot Pecco Bagnaia s’estan erigint aquest tram final de campionat del món de MotoGP com els reis de les sessions de qualificació, després que el torinès de 24 anys lligués la seva sisena posició preferent de l’any, la cinquena seguida, amb Jack Miller de nou segon com fa quinze dies en el GP de l’Emília-Romanya, quan Luca Marini hi posava el colofó per a les Ducati tercer. Ahir a l’Algarve, Jorge Martín i Johann Zarco (Pramac) completaven la presència de quatre motos de la fàbrica de Borgo Panigale entre els cinc primers.

El campió del 2020 Joan Mir (Suzuki), tercer, va fer la millor qualificació de la seva carrera en la categoria reina i surt per primer cop des de la primera fila. Els millors catalans van ser els pilots d’Honda. Pol Espargaró, segon en la darrera cursa, aconseguia el sisè millor temps amb la seva segona moto després d’una caiguda al primer revolt i Àlex Márquez era vuitè darrere el flamant campió del món Fabio Quartararo (Yamaha).

Bagnaia va deixar en 1:38.775 primer i en 1:38.725 en la volta següent els rècords del circuit, que anteriorment tenia Àlex Rins. Raúl Fernández (Kalex) en Moto2 no va voler quedar-se enrere i va sumar la seva setena pole, també fent el rècord del circuit, rebaixant en el cas del madrileny –ha guanyat les dues curses que ha disputat al circuit de l’Algarve– el registre de l’australià i líder del mundial, el seu company d’equip Remy Gardner (1:42.447). Qui s’estrena al davant de la graella és Sergio García Dols (Gas Gas), que també va establir el rècord en una sessió en què el líder del mundial va cometre una errada i sortirà catorzè.

DOMINADORS

4
motos
de les cinc millors en els entrenaments de MotoGP són de la fàbrica de Borgo Panigale
3
rècords
del circuit de l’Algarve van marcar els tres pilots que van fer les posicions preferents