Més motor

Un campió del món format a Girona

Motociclisme. Izan Rodríguez (ETG Racing) estrena el palmarès de les FIM Mini GP World Series, a Xest

Izan Rodríguez (ETG Racing) és el campió de les FIM Mini GP World Series, el campionat del món organitzat per Dorna amb motos Ovale, la final del qual s’ha disputat a Xest coincidint amb la clausura del campionat del món absolut. El pilot del projecte gironí, que permet als alumnes de l’Escola Tècnica formar-se en l’àmbit de la competició, té onze anys i aquesta temporada va ser cinquè en el campionat d’Espanya. Era el primer cop que corria en circuits grans i amb Moto 4, en lloc de fer-ho amb moto petita i en circuit de karts com ha fet al llarg de l’any en les cites del campionat de Dorna.

La prova de Xest incloïa els tres primers de la general de 10 estats –el pilot de l’ETG va ser segon– dels 14 en què s’havien anat disputant curses. Izan Rodríguez, nascut a Valladolid, està tutelat per l’ETG, que en té els drets. Primer en els lliures, els oficials, les dues primeres mànegues (eren 25 punts) i la final (50) és el full de serveis del campió del món de minimotos. “El que fem és barrejar el projecte formatiu i la competició”, diu Albert Torres, el mànager de l’escuderia, que dona valor al fet que tot l’equip d’assistència el formen alumnes de l’Escola Tècnica Girona.

“És el tercer any que està amb nosaltres. Ho ha guanyat absolutament tot a Xest. Crec que té un futur brutal: un nivell de concentració i d’aprenentatge molt alt. I per això el vam agafar per al campionat d’Espanya, té futur i el veiem molt amunt”, diu Torres a València, on demà la FIM repartirà els trofeus del 2021 en un sopar de gala en què Izan Rodríguez i l’ETG Racing també seran premiats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)