MotoGP

El gran dia de Remy Gardner

Motor. L’australià, fill de Wayne Gardner i veí de Sitges, sortirà vuitè avui a Xest i en faria prou amb un tretzè lloc encara que Raül Fernández guanyés, per ser campió mundial de Moto2

Remy Gardner (Kalex), el fill del mític campió australià de 500 cc Wayne Gardner, ho té pràcticament tot a favor per convertir-se avui a Xest, en el Gran Premi de País Valencià, en el campió del món de Moto2, l’única categoria que falta per decidir després dels títols del francès Fabio Quartararo (Yamaha) en MotoGP i del murcià Pedro Acosta (KTM) en Moto3, que es va regalar la primera posició preferent de la seva carrera. Gardner, que diu que el millor consell que mai li ha donat el seu pare és “frenar fort i tard”, sortirà vuitè, mentre que el seu màxim rival, el madrileny Raúl Fernández (Kalex), serà cinquè perquè va caure quan buscava la pole, signada de manera sorprenent per l’italià de 34 anys Simone Corsi (MV Agusta). El pilot de Castellbisbal Xavier Vierge (Kalex) va ser dotzè i el gironí Albert Arenas (Boscoscuro), 26è.

L’australià, que viu a Sitges des dels 14 anys i que va debutar en el mundial amb 17, té 23 punts d’avantatge sobre Fernández i només perdria el títol si no puntués i el seu rival guanyés la darrera cursa. De fet, si el madrileny guanyés, en faria prou amb un tretzè lloc –3 punts– per alçar el títol.

Domini de Ducati

Jorge Martín (Ducati) va signar la seva quarta posició preferent en l’any del seu debut en MotoGP amb un registre estratosfèric d’1:29.936. Les Ducati van excel·lir amb els tres millors temps i coparan la primera fila. Martín va arrabassar la sisena pole seguida i la setena del curs a Pecco Bagnaia (1:30.000), que ja té assegurat el subcampionat del món rere Fabio Quartararo (Yamaha), que sortirà vuitè. Jack Miller va ser tercer. Valentino Rossi (Yamaha) va acabar desè en els darrers i emotius entrenaments de la seva vida esportiva. El primer català va ser Àlex Rins (Suzuki), sisè, tot i haver caigut. El granollerí Pol Espargaró (Honda) també va anar per terra, amb una espectacular caiguda al revolt 13 dels entrenaments lliures matinals i va ser traslladat a l’hospital. Té contusions abdominals i costals, però cap fractura, i avui podria córrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)