Fórmula 1

Hamilton se situa a només 8 punts

Fórmula 1. L’anglès guanya la segona cursa consecutiva i continua retallant la diferència amb Verstappen en la lluita pel títol mundial. Alonso fa una gran carrera a Qatar i acaba tercer

La lluita pel títol mundial continua ben viva quan només falten dues curses per acabar la competició. Max Verstappen (Red Bull) manté el lideratge, però Lewis Hamilton (Mercedes) s’ha situat a només vuit punts gràcies a la seva victòria en el GP de Qatar. L’anglès va dominar la cursa de principi a fi i va sumar la seva segona victòria consecutiva, la 102 en la seva carrera en Fórmula 1. Max Verstappen va acabar segon i va fer la volta ràpida –un punt més–, mentre que la tercera plaça la va ocupar un extraordinari Fernando Alonso, que va arriscar amb el seu Alpine i va anar a una sola aturada de canvi de pneumàtics. L’asturià va aconseguir el seu 98è podi, un lloc on no pujava des de l’any 2014.

Unes hores abans de la cursa, Max Verstappen i Valtteri Bottas van ser sancionats amb cinc i tres places en la graella de sortida, respectivament, perquè no van respectar les banderes grogues en la qualificació. El neerlandès va sortir setè, però ja es va situar quart en la primera volta i segon en la cinquena darrere Lewis Hamilton. Malgrat això, Marx Verstappen mai va inquietar la victòria de l’anglès.

La lluita es va centrar en la tercera posició entre Fernando Alonso, Sergio Pérez (Red Bull) i Valtteri Bottas (Mercedes), que va abandonar. Carlos Sainz (Ferrari), que va sortir cinquè, no va estar entre els millors i va ser setè.