Fórmula 1

Primera oportunitat de Verstappen de guanyar el títol mundial

El neerlandès ha de guanyar o ser segon i que Hamilton fa un mal resultat

Max Verstappen (Red Bull) té la seva primera oportunitat de guanyar el títol mundial de fórmula 1 aquest diumenge en el GP d’Aràbia Saudita. El neerlandès supera per 8 punts Lewis Hamilton (Mercedes), 351,5 a 343,5 punts, quan només queden dues curses per disputar i 52 punts en joc. Per aconseguir el seu primer títol de campió mundial Max Verstappen haurà de sortir del circuit de Jiddah amb 26 punts d’avantatge respecte a l’anglès, que seran els que quedaran en joc en el darrer gran premi d’Abu Dhabi del 12 de desembre. Hi ha diverses combinacions, però totes passen perquè Lewis Hamilton faci un resultat que només ha fet en tres ocasions –una va ser una retirada–, en les vint curses disputades aquesta temporada.

Max Verstapen serà campió si guanya i fa la volta ràpida i Hamilton no passa de la sisena posició, i si guanya i l’anglès no supera el setè lloc. Max Verstappen també pot guanyar el títol si queda segon i fa la volta ràpida i Lewis Hamilton no passa de la desena posició, i si es segon i l’anglès no puntua. Tot això no serà fàcil, ja que l’anglès ve de guanyar els dos últims grans premis que s’han disputat.

En aquestes combinacions el neerlandès superaria er 26 o més punts a Lewis Hamilton a falta d’una cursa i 26 punts en joc (25 per victòria i 1 per volta ràpida). Amb un empat a punts Max Verstappen seria campió perquè hauria guanyat més curses que l’anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)