Dakar

Peterhansel guanya la desena etapa dominada per Audi amb Sainz i Cruz segons

El francès Stéphane Peterhansel (Audi), rebatejat com Monsieur Dakar pels seus catorze títols en el raid més dur del món, s’ha adjudicat avui amb un temps de 2h52:43 la desena etapa en cotxes, disputada entre Wadi Ad Dawasir i Bisha amb una especial de 375 quilòmetres i un tram d’enllaç de 384 quilòmetres. L’experimentat pilot de 56 anys, que obté el seu primer triomf parcial en la present edició i que ja fa dies que no té res a fer en la general –és a 68h del líder–, li ha tret 2:06 al madrileny Carlos Sainz i el barceloní Lucas Cruz en un duel de veterans en una jornada molt feliç de la marca Audi. El copilot de vilablareix Dani Oliveras i l’argentí Orlando Terranova (BRX) continuen a un gran nivell. Han estat tercers a 3:59 i són quarts en la general. Quart ha estat a 4:11 el sud-africà Henk Lategan (Toyota), que du una setmana prou proactiva. El qatarià Nasser Al-Atiyah (Toyota), líder indiscutible de la general, ha ocupat el setè lloc a 5:50, rere Sébastien Loeb (BRX), que ha eixugat 1:25 respecte del gran favorit però que continua segon prou lluny, a 32:40 quan només falten dues etapes i el peix comença a estar, si no hi ha un daltabaix, prou venut.

L’igualadí Armand Monleón, copilot de l’argentí Lucio Álvarez, han entrat a 7:27, mentre que Nani Roma i Àlex Haro (BRX) han arribat a 12:58 del vencedor. Carles Checa (Bugui MD) ha acabat 39è a 30:22; Laia Sanz (Mini), 40a a 31:25, i Isidre Esteve (Toyota), 41è a 33:23.

Victòria d’Oriol Mena

En la categoria SSV, el copilot de Canyamars i expilot d’enduro Oriol Mena ha guanyat l’etapa al costat del lituà Rokas Baciuska. És el primer triomf de Mena en el Dakar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)