Fórmula 1

Doblet de Red Bull al Circuit de Barcelona-Catalunya

Fórmula 1. Leclerc plega quan era líder a Montmeló i Verstappen el descavalca en la general del campionat

Max Verstappen ha guanyat el GP de F1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, una cursa celebrada amb més de 120.000 espectadors a les tribunes i pelouses, i més de 36 graus de temperatura a l’ambient. El pilot neerlandès de Red Bull ha entrat al davant del seu company Sergio Pérez, i el podi l’ha completat George Russell (Mercedes). Ferrari ha viscut una cursa per oblidar. Carlos Sainz ha fet una virolla en la setena volta i ha quedat relegat al quart lloc sota la bandera de quadres, però el veritable daltabaix ha afectat Charles Leclerc. L’aleshores líder del mundial encapçalava la cursa amb onze segons d’avantatge quan ha hagut de plegar per una avaria de motor. L’abandonament li ha costat el lideratge de la general, que ara ocupa Verstappen (110 punts), al davant del pilot monegasc (104). En la taula de constructors, Red Bull també supera Ferrari, 195 punts a 169.

Cinquè ha entrat Lewis Hamilton (Mercedes), que en la primera volta ha tingut una topada amb Kevin Magnussen (Haas). En els últims girs, el pilot anglès ha arribat a desbancar Sainz del quart lloc, però en el penúltim ha hagut d’aixecar el peu pel risc de trencar el motor i el pilot del RACC ha recuperat la posició.

El top 10 l’han completat Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren) –ha començat la cursa indisposat–, Fernando Alonso (Alpine) –ha sortit l’últim per haver muntat un motor extra– i Yuki Tsunoda (Alpha Tauri).

Els deu primers han fet tots tres aturades a boxs combinant el pneumàtic tou i el mitjà, tret de Bottas, que n’ha fet dues.

El següent gran premi s’ha de disputar la setmana entrant, a Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)