MotoGP

Qui serà el successor de Márquez a Sachsenring?

Motor. El cerverí, absent per lesió, ha guanyat les darreres vuit curses de MotoGP que s’han fet del GP d’Alemanya en aquest circuit

El mundial de MotoGP arriba a la seva desena cursa, el GP d’Alemanya que es disputa al circuit de Sachsenring, un traçat ideal per a Marc Márquez i en el qual ha guanyat les vuit darreres curses que s’hi han disputat. El cerverí estarà absent per lesió en aquesta edició i es busca un successor del vuit vegades campió mundial i de la Honda, que hi ha encadenat onze victòries. Els 3,7 km de recorregut amb 10 revolts a l’esquerra i 3 a la dreta de Sachsenring s’han adaptat molt bé a les característiques de pilotatge de Marc Márquez, que hi ha aconseguit un total d’onze victòries en onze anys. La primera va ser en 125 cc l’any 2010, després va guanyar dos cops en Moto2 (2011 i 2012), i a partir del 2013 va aconseguir vuit victòries consecutives, del 2013 al 2019 i el 2021. L’any 2020 Marc Márquez estava lesionat, però el GP d’Alemanya no es va disputar per culpa de la covid-19 i el 2021 el cerverí va aconseguir el primer triomf després de superar la seva llarga lesió.

Totes les victòries de Marc Márquez a Sachsenring en MotoGP les va aconseguir amb Honda, i la ratxa de triomfs de la marca japonesa al circuit alemany s’allarga tres anys més, ja que Dani Pedrosa va ser el guanyador del 2010 al 2012. El darrer pilot a guanyar a Sachsenring sense pilotar una Honda va ser Valentino Rossi l’any 2009 amb Yamaha. Sembla molt complicat que Honda pugui ampliar el nombre de victòries seguides, ja que no està fent una bona temporada i Pol Espargaró (Repsol Honda Team), Álex Márquez i Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) estan lluny dels primers llocs en les curses. Ja no diguem Stefan Bradl, que acaba de substituir Marc Márquez en la Honda oficial.

En els primers nou grans premis d’aquest any hi ha hagut cinc guanyadors diferents i la majoria d’ells poden intentar repetir victòria. Enea Bastianini (Ducati) suma tres triomfs, Fabio Quartararo (Yamaha) i Francesco Bagnaia (Ducati) n’han aconseguit dos, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) i Miguel Oliveira (KTM) en tenen un cadascun. L’any Passat va guanyar Marc Márquez davant de Miguel Oliveira (KTM) i de Fabio Quartararo (Yamaha), que van completar el podi.

Rins, declarat apte

La comissió mèdica dels grans premis ha declarat apte Àlex Rins (Suzuki), que podrà disputar el GP d’Alemanya. El barceloní es va fer una petita fractura a la mà esquerra, en la caiguda que va tenir en el GP de Catalunya del dia 5 de juny, i s’ha pogut recuperar a temps.

TRES TRIOMFS MÉS

Marc Márquez també va guanyar un cop en 125 cc i dos en Moto2 a Sachsenring
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)