MotoGP

Ningú fa ombra a les Ducati

Motor. La marca italiana té cinc pilots entre els set primers de la graella de MotoGP a Assen, amb Aleix Espargaró sortint cinquè

Les Ducati no tenen rival a una volta i Pecco Bagnaia surt des de la posició preferent aquest migdia a la catedral, que marca el punt i a part del campionat del món per a les vacances d’estiu. L’italià acumula quatre poles aquest 2022 i les quatre han estat amb rècords del circuit. Jorge Martín havia millorat el registre de Maverick Viñales el 2021 –encara a Yamaha– i, després, va ser Fabio Quartararo qui va establir el rècord d’Assen, que es va fer miques a mans de Bagnaia amb el francès salvant una caiguda en el seu darrer gir quan volia fer l’impossible. El líder del mundial surt segon com diumenge passat i torna a ser el favorit per a la victòria perquè una cosa és el temps a una volta i una altra, la cursa, en què per exemple Àlex Rins (Suzuki) pot tenir molt a dir-hi.

Marco Bezzecchi reforçava la fiabilitat de les Ducati i surt davant d’Aleix Espargaró perquè la caiguda de Jack Miller feia que les banderes grogues perjudiquessin el granollerí en el primer sector d’un traçat amb amenaça de pluja en el tercer durant la darrera sessió. Miller també va fer que Viñales, que una mica més i l’atropella, no pogués reflectir el seu rendiment en la graella, en què Luca Marini era el cinquè amb Ducati entre els set primers. L’australià va ser sancionat amb una long lap, com fa set dies.

Peu a terra

El 7 d’agost és la data en què Pol Espargaró confia haver girat full a les molèsties a les costelles que arrossega des del cap de setmana passat a Sachsenring. Retirat en la vuitena volta de la cursa l’endemà de caure, el germà petit d’Aleix és quinzè en la general i després de la segona sessió de lliures va decidir posar el peu a terra degut a les dificultats que tenia per respirar.

A tocar

Albert Arenas (Kalex) tenia coll avall la primera posició preferent de la seva carrera, amb l’1:36.747 que havia aconseguit malgrat trobar-se tràfic. El seu company d’equip, Jake Dixon, la hi pispava in extremis, però el campió del món de Moto3 fa dos anys està fi i té a tocar el seu primer podi en la categoria. El cap de setmana passat a Alemanya, era sisè –el seu millor resultat en Moto2– sortint com avui segon.

Izan Guevara (Gas Gas) tanca la primera fila de Moto3 darrere Ayumu Sasaki i Tatsuki Suzuki. El mallorquí vol continuar escurçant la diferència en la general respecte al seu company, Sergio García Dols, que va ser divuitè i molt lluny dels millors, entre els quals hi havia Xavi Artigas (CFMoto), novè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)