MotoGP

L’esprint revoluciona MotoGP

Motor. A partir de la propera temporada també es disputaran curses els dissabtes en tots els grans premis del mundial amb la meitat de voltes i que donaran la meitat dels punts

La cursa a l’esprint de MotoGP els dissabtes a la tarda en tots els grans premis va ser la gran novetat que van presentar els responsables del mundial per l’any 2023. Aquesta cursa provocarà una canvi força radical en com està estructurat un gran premi de MotoGP. Els divendres hi haurà, com ara, dues sessions d’entrenaments lliures (FP1 i FP2), però seran més llargues. El primer dia agafarà més importància ja que sortiran els pilots que disputaran la qualificació (Q1 i Q2) de dissabte. Els dissabtes hi haurà una tercera sessió de 30 minuts que no servirà per entrar en la quali, –com l’actual FP4–, i tot seguit es disputaran la Q1 i la Q2, i els resultats serviran per decidir la graella de sortida de les dues curses del cap de setmana.

La cursa a l’esprint es disputarà el dissabte a les tres de la tarda, tindrà la meitat de voltes que la cursa de diumenge i puntuaran els nou primers classificats. Sumaran la meitat de punts que en la prova de diumenge, és a dir: el primer, 12 punts; el segon 9; el tercer, 7, i un punt menys cada lloc fins al novè, que en sumarà 1. Aquesta nova cursa estarà present en tots els grans premis, i si el 2023 n’hi ha 20 com en la temporada actual, hi haurà 40 curses, 40 sortides i 40 podis. Pel que fa a pneumàtics i motors, no n’hi haurà cap increment, i es preveu que els quilòmetres totals que faran els pilots i les motos en un cap de setmana de gran premi serà més o menys els mateixos que fan actualment.

Jorge Veigas, president de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM); Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna Sports, i Hervé Poncharal, president de l’Associació Internacional d’Equips (IRTA) van presentar el projecte i van explicar que volen donar més visibilitat al mundial durant tot el cap de setmana, i que serà molt positiu. Els responsables del mundial van manifestar que s’han fixat en altres esports, com ara la fórmula 1, que també disputa curses a l’esprint, tot i que només ho fa en alguns grans premis. També hi ha l’experiència del mundial de Superbikes, de la mateixa federació internacional, que disputa tres curses el cap de setmana, dues de distància normal –dissabte i diumenge– i una de més curta anomenada Superpole Race.

Els pilots es van mostrar en desacord abans que es fes l’anunci oficial, i van dir que posar a punt la moto porta molta feina, que mentalment seria molt dur i que hi haurà força més risc per a ells, amb dues sortides en un cap de setmana.

ELS NOU PRIMERS

La cursa esprint repartirà punts als nou primers i es disputarà a les tres de la tarda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)