MotoGP

La tercera consecutiva

Motor. Bagnaia s’imposa sense gaires problemes en el GP d’Àustria i ja acumula cinc victòries. Quartararo trenca el domini de les Ducati, acaba segon i amplia el seu avantatge en el mundial respecte a Aleix Espargaró, que és sisè

Francesco Bagnaia va demostrar que és el pilot més en forma de MotoGP en aquests moments i va aconseguir la seva tercera victòria de manera consecutiva i la cinquena de la temporada en el GP d’Àustria. L’italià, amb la seva Ducati, va dominar la cursa des de l’inici, i amb aquest nou triomf va continuar retallant punts en la general del mundial, però no tots els que hauria pogut o hauria volgut. El circuit de Red Bull Ring va molt bé a les Ducati i els pilots de la marca italiana ocupaven els quatre primers llocs de la graella de sortida.

Fabio Quartararo i la seva Yamaha, però, es van encarregar de desfer aquest domini i, després de signar una gran cursa, van acabar en la segona posició. El francès, líder del mundial, va trigar una mica a entrar en acció, però després va aprofitar algunes errades dels rivals per escalar posicions fins a fer un avançament inesperat en un lloc impensable, la nova xicana que s’ha fet, i es va situar segon. Quartararo va tornar a cedir punts a Bagnaia de cara a la lluita pel títol, i ara l’italià se situa tercer, a 44 punts, però alhora va consolidar el primer lloc, ja que Aleix Espargaró, segon de la general, només va poder ser sisè, va cedir deu punts i ara és a 32. El granollerí, encara amb els problemes físics de la seva última caiguda, va tenir dificultats amb el pneumàtic i en les darreres voltes es va allunyar molt de Fabio Quartararo, ja que havia estat darrere seu en el primer tram de la cursa.

Àlex Rins va venir des del darrere i va acabar en la vuitena posició, mentre que Maverick Viñales va estar lluitant al davant i va arribar a anar cinquè, però també va tenir problemes, va perdre posicions i va acabar tretzè, just davant d’Àlex Márquez, que va remuntar des de la 25a i última plaça fins a la catorzena.

El mallorquí Joan Mir va protagonitzar una espectacular i forta caiguda en el revolt 4 de la primera volta. Després de passar pel centre mèdic, el primer diagnòstic assenyala dues petites fractures al turmell dret, en espera de fer-se proves més extenses.

Granado en MotoE

El brasiler Eric Granado també va guanyar la segona cursa de MotoE –dissabte ja es va imposar en la primera– i va acabar la seva visita al Red Bull Ring amb dos triomfs. El líder de la copa mundial, el suís Dominique Aegerter, va ser tercer. El rubinenc Jordi Torres va ser desè, mentre que el pilot d’Alcanar Marc Alcoba va finalitzar quinzè.

ELS PROTAGONISTES

No ha estat fàcil, ha estat una cursa llarga. He fet errades en l’inici de la temporada i era el moment de ser intel·ligent
Francesco Bagnaia
Ha estat una de les meves millors curses. He anat al límit i he evitat per poc les caigudes. No he fet unes bones primeres voltes i després he pogut remuntar
Fabio Quartararo

LESIÓ DE MIR

Va fer una volada espectacular en la primera volta i té dues fractures al turmell dret

Festival japonès: victòria d’Ogura en Moto2, i remuntada amb triomf de Sasaki i segon lloc de Suzuki en Moto3

Les categories petites del mundial van ser un festivals japonès, amb victòries en les dues categories, Moto2 i Moto3. Ai Ogura va aconseguir la seva segona victòria de l’any en la categoria intermèdia i és el nou líder de Moto2. El japonès supera per un sol punt (183 a 182) l’anterior líder, el mallorquí Augusto Fernández, que va acabar en la cinquena posició. Ai Ogura va dominar la cursa des de l’inici i es va escapar en solitari. En les darreres voltes, el va atrapar el seu company d’equip, el tailandès Somkiat Chantra, que el va superar en la darrera volta. El japonès el va poder tornar a superar i va guanyar, ja que, si no ho hagués fet, no s’hauria situat en el primer lloc. El gironí Albert Arenas va perdre llocs en l’inici de la cursa, els va poder recuperar en el tram final i va acabar en la novena plaça, la mateixa des de la qual havia sortit. El tortosí Jeremy Alcoba va fer una gran cursa i va remuntar des de la dinovena plaça en què se situava en la graella de sortida fins a la desena en què va finalitzar la cursa. En la categoria de Moto3, Ayumu Sasaki va protagonitzar una gran remuntada i va signar la seva segona victòria de la temporada. El japonès sortia segon, però havia de complir una penalització de dues long lap amb què l’havien sancionat en el gran premi anterior. Ayumu Sasaki es va posar al davant des de l’inici i, després de fer aquestes dues voltes llargues en què va perdre tres segons en cadascuna, va baixar a la 21a plaça en la cinquena volta. El japonès va començar a remuntar fent voltes ràpides i, quan faltaven onze voltes per al final, ja es va situar primer i va continuar amb un gran ritme. Només el va poder seguir el seu compatriota Tatsuki Suzuki, que va ser segon. El jove sevillà de 16 anys David Muñoz va causar sensació i va completar el podi amb una gran tercera posició. En la lluita per la general, el castellonenc Sergio García Dols va acabar cinquè, però va incrementar una mica el seu avantatge, a cinc punts, respecte al seu company d’equip, el mallorquí Izan Guevara, que va acabar setè. El pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas sortia des de la 21a posició, va saber remuntar, va acabar en la 14a plaça i va obtenir un parell de punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)