MotoGP

Aleix Espargaró: “Hi haurà un moment que haurem de passar a l’atac”

El pilot granollerí d’Aprilia, tercer en el mundial de MotoGP abans de la cursa de Motegi, diu que encara resten 125 punts en joc i que continuarà apostant per la paciència i la regularitat

El granollerí Aleix Esparagaró (Aprilia), tercer en el mundial de MotoGP a 17 punts del lideratge, ha dit en la prèvia del GP de Japó que ell és “molt pacient i regular”, però que arribarà un moment que haurà d’arriscar si vol guanyar. “Queden 125 punts, que encara són molts, i no pots canviar el teu estil de joc ara, perquè m’ha portat fins aquí. Quan en quedin 50 s’haurà de passar a l’atac, però ara s’ha de continuar igual”, ha insistit. Sobre el traçat de Motegi, ha comentat: “És un circuit molt peculiar, però per diumenge pronostiquen pluja, així que serà gairebé a cegues l’elecció del pneumàtic anterior. Els pneumàtics marcaran diferències més que qualsevol moto sigui millor o pitjor. Serà un cap de setmana molt tàctic.”

Quartaro, optimista, i Bagnaia no vol ordres d’equip

El francès Fabio Quartararo (Yamaha), líder amb 211 punts i que a Motorland no va poder puntuar per culpa d’una caiguda, té bones sensacions en la tornada al traçat nipó: “Penso que aquest circuit serà molt bo per nosaltres perquè en el passat ens ha anat bé i hi guardo bons records.” L’italià Francesco Bagnaia (Ducati), segon amb 201 punts després d’haver-ne recuperat 81 en cinc curses, va voler deixar clara la seva postura pel que fa a les possibles ordres d’equip per afavorir la seva remuntada en el campionat. “Jo prefereixo batre un pilot a la pista i no perquè em deixi guanyar, però jo no soc qui pren aquestes decisions. Jo ja he expressat el meu desig, que em deixin fer el jo vull fer, i si ells decideixen el contrari no dependrà de mi. Jo competiré i tractaré d’estar al davant i lluitar per la victòria”, insisteix. A Motorland, Bagnaia es va veure superat en l’última volta pel també pilot de Ducati Enea Bastianini, quart en el campionat amb 163 punts.

Márquez diu que patirà en les frenades de dretes

D’altra banda, Marc Márquez (Honda), l’últim vencedor a Motegi el 2019, ha admès que és un traçat que el farà patir. “És un traçat que em farà patir perquè hi ha moltes frenades de dretes i és on més pateixo”, reconeix. La possibilitat que plogui tampoc trastocaria els plans del pilot cerverí: “Si l’objectiu fos aconseguir un resultat o intentar tenir-lo en ment, preferia que plogués. Si plou ens treu una mica d’estrès físic, però també ens treu temps per continuar provant coses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)