MotoGP

El novell sortirà al davant

Motor. Bezzecchi lidera el triplet de Ducati en la qualificació del GP de Tailàndia. Marc Márquez és vuitè i Aleix Espargaró, amb problemes, tretzè

Marco Bezzecchi va aconseguir la seva primera posició preferent en MotoGP l’any del seu debut a la màxima categoria. L’italià, a més, va batre el rècord del circuit al fer un registre d’1:29.671 i sortirà des de la primera posició de la graella. Bezzecchi va liderar el triplet de les Ducati en aquesta qualificació del GP de Tailàndia, i va superar per només 21 mil·lèsimes Jorge Martín, mentre que Francesco Bagnaia, el segon del mundial, es va quedar a una dècima. El líder del mundial, Fabio Quartararo, va ocupar la quarta plaça a dues dècimes del millor registre.

Marc Márquez no va completar uns bons entrenaments i va passar a disputar la Q1 i la va superar amb el millor temps. En la Q2 no va poder estar lluitant amb els millors i sortirà des de la vuitena posició de la graella. Àlex Rins va ser l’únic pilot català que va accedir directament a la Q2, i al final sortirà desè. Aleix Espargaró, tercer de la general del mundial, va tenir problemes amb la seva Aprilia al llarg de tot el cap de setmana i també va haver de disputar la Q1. No va poder ser un dels dos primers que van accedir a la Q2 i sortirà des de la tretzena plaça.

Domini de Foggia

Dennis Foggia va dominar com va voler la qualificació de Moto3, va batre el rècord del circuit amb 1:42.077 i va sumar la seva tercera posició preferent de l’any. L’italià ja havia batut el rècord en els tercers entrenaments lliures. Foggia va superar per gairebé tres dècimes el valencià Jaume Masià, que va fer el segon millor temps. El líder del mundial, Izan Guevara, sortirà des de l’onzena posició de la graella. El mallorquí tenia problemes amb la part davantera de la moto i va haver de passar per la Q1 per primera vegada en la temporada, i la va poder superar. El tortosí Xavier Artigas també va haver de disputar la primera qualificació, no va passar a la Q2 i ocuparà la 24a plaça de la graella de sortida.

Chantra fa la ‘pole’ davant els seus aficionats

Somkiat Chantra (Kalex) va aconseguir la primera posició preferent de la seva vida i ho va fer davant els seus aficionats en el GP de Tailàndia. El pilot tailandès va dominar la qualificació de Moto2 amb 1:35.625 i va superar l’italià Tony Arbolino per 85 mil·lèsimes. El tortosí Jeremy Alcoba va passar directament a la Q2 i, igualant el seu millor resultat de l’any, sortirà des de la catorzena posició. Albert Arenas ocuparà la quinzena plaça a la graella, ja que no va poder lluitar pels primers llocs perquè va caure. En aquest gran premi es va confirmar que el gironí serà pilot de l’equip Red Bull KTM Ajo de Moto2 la propera temporada 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)