Ral·lis

El RallyRACC difon els avenços tecnològics i els valors de l’esport a alumnes dels instituts de Tarragona

Albert Llovera i Laia Sanz han estat avui els ponents d’una xerrada per a 200 alumnes de batxillerat dels tres centres de Salou

El RACC, en col·laboració amb totes les entitats públiques i privades organitzadores del 57 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, ha impulsat diversos actes orientats a alumnes per tal de donar a conèixer la tecnologia que es dona cita en aquesta competició automobilística i alhora difondre els valors que mostra a les joves generacions l’esport i els seus practicants.

Avui hi ha hagut una xerrada a l’Ajuntament de Salou basada en la vessant esportiva i personal, amb dos destacats pilots com a ponents: Albert Llovera i Laia Sanz, moderats per la periodista Neus Saltó. Els assistents han estat 200 alumnes de batxillerat dels tres centres de Salou: Institut Marta Mata, Escola Elisabeth i Institut Jaume I. La reunió ha estat molt interessant i emotiva per a tots els assistents.

El primer acte divulgatiu es va fer el dilluns a l’Institut Pere Martell, de Tarragona, on l’enginyer Jordi Riba, responsable de test i desenvolupament de l’equip Hyundai Motorsport GMBH, va fer una xerrada per uns 50 alumnes dels cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior de mecànica, mecatrònica i automoció. La xerrada de Jordi Riba es va centrar en els models WRC híbrids, nova tecnologia que incorporen els cotxes de la màxima categoria del ral·lis, la RC1, que ha debutat aquest any en el Campionat del Món i que significa un avenç important en la competició dels ral·lis. Aquesta especialitat està immersa en moments de canvi dirigits a una activitat més sostenible, una evolució tecnològica que arriba a un RallyRACC ple d’interès tecnològic i alhora de màxima cura pel medi ambient.

La xerrada també va tocar altres temes tècnics per tal que els alumnes es poguessin fer una idea general de l’alta tecnologia que mou el món dels ral·lis en la seva màxima expressió. Hi va haver una bona participació per part dels alumnes, que es van mostrar interessats pel què se’ls explicava i van fer moltes preguntes.

Per últim, demà dijous visitaran el parc d’assistència 25 alumnes de l’Institut Andreu Nin d’El Vendrell. A les instal·lacions de Hyundai Motorsport faran una visita guiada de la mà d’un dels responsables de l’equip.

Cal recordar que en el 57 RallyRACC, a més de la màxima tecnologia mundial, també s’hi donen cita algunes fórmules de promoció per a pilots joves, una d’elles centrada en l’esport base, com és el Volant RACC – Trofeu Mavisa, que aquest any celebra la seva 44ena edició i és la prova de promoció de ral·lis més antiga i prestigiosa a nivell estatal. Els pilots del Volant RACC correran amb vehicles Peugeot 208 1.2 Pure Tech de sèrie en aquesta cursa de la màxima categoria internacional, fent els mateixos trams que les figures mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)